Ραγδαίες εξελίξεις: Στην τουρκική Βουλή το ν/σ για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Κοινοποίηση:
tourkia-tourkiki-ethnosuneleusi-koinoboulio-bouli

Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε στην Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα αναζητούσε την έγκριση από την τουρκική Βουλή αφότου η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι «καμία συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν είναι εφικτή στην Ανατολική Μεσόγειο». «Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος λόγω απειλών που δέχεται η Τουρκία» δήλωσε μάλιστα, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τις «απειλές».

«Εμείς εξηγήσαμε τους λόγους που έχουμε ανάγκη την έγκριση της αποστολής των στρατευμάτων και για τα εθνικά συμφέροντα της χώρα μας, αλλά και για τις απειλές που είμαστε αντιμέτωποι. Οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μας απέκλεισαν. Προσπάθησαν ‘’να παίξουν μπάλα’’ μεταξύ τους τρεις ή και τέσσερις χώρες, όμως εμείς τούς λέμε πως καμία συμφωνία δεν ισχύει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Και ο πιο σοφός τρόπος για εσάς είναι να συνεργαστείτε με την Τουρκία, η οποία βρίσκεται και στο μέτωπο και στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του τη Δευτέρα και την Κυριακή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: