Ράλι Ακρόπολις 2023: Στις 7-10 Σεπτεμβρίου το WRC έρχεται στην Ελλάδα [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
Λ,ΞΓ

Ακόμα μία χρονιά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Ράλι, καθώς στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις αποτελώντας τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε το πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν το οποίο θα έχει μία παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι ο 12ος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρες, όπου η Αυστρία, η Τσεχία και η Γερμανία θα φιλοξενήσουν το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, το ημερολόγιο του 2023 περιλαμβάνει όλους τους αγώνες που ενθουσιάζουν ομάδες, οδηγούς αλλά και φιλάθλους, ενώ τα Ράλι του Μεξικού και της Χιλής επιστρέφουν για πρώτη φορά μετά την πανδημία Covid-19. «Ήμασταν αποφασισμένοι να επαναφέρουμε το ημερολόγιο του WRC στα πρότυπα που είχαμε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, έτσι έχοντας την δυνατότητα θα ταξιδέψουμε σε περισσότερες χώρες», δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής Εκδηλώσεων του WRC, Simon Larkin.

Ξεκινώντας… παραδοσιακά με την έναρξη της σεζόν στο Μόντε Κάρλο από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου, το WRC θα μεταβεί στα χιόνια της Σουηδίας (9 – 12 Φεβρουαρίου) που περιμένουν τους οδηγούς για τη δεύτερη στάση. Το πρώτο ταξίδι μεγάλων αποστάσεων της χρονιάς οδηγεί το πρωτάθλημα στο «Ράλι Guanajuato México» από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου πριν από την επιστροφή στην Ευρώπη για το πρώτο αγώνισμα εξ ολοκλήρου στην άσφαλτο, το Ράλι Κροατίας, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου.

Η σεζόν θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, σε μία σειρά αγώνων που είδαμε με την ίδια σειρά και φέτος, καθώς ακολουθούν τα Vodafone Rally de Portugal (11 – 14 Μαΐου), Rally Italia Sardegna (1 – 4 Ιουνίου), Safari Rally Κένυας (22 – 25 Ιουνίου), Rally Εσθονίας (20 – 23 Ιουλίου), Το Secto Rally Finland (3 – 6 Αυγούστου) και το EKO Acropolis Rally Greece (7 – 10 Σεπτεμβρίου). Έπειτα ακολουθεί το Ράλι Concepción της Χιλής, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου και στην συνέχεια θα γίνουμε μάρτυρες ενός μοναδικού αγώνα.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Αυστρία, η Τσεχία και η Γερμανία φιλοξενούν το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης εν όψει του «Ράλι FORUM8» της Ιαπωνίας το οποίο θα αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα, 16 έως τις 19 Νοεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: