ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!!! Αρχισυντάκτης του Politico ΔΙΑΣΥΡΕΙ τον Μητσοτάκη και συγκρίνει την Ελλάδα με ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

Κοινοποίηση:
3308810-scaled

Τα ξένα ΜΜΕ δεν σταματούν να “σφάζουν” με το “βαμβάκι” την κυβέρνηση Μητσοτάκη με φόντο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο αρχισυντάκτης του Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι, στο Editorial του Σαββάτου, όπου χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς «απολυταρχικό κράτος» την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως έχει πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι για να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Κοινώς κάνει νύξη στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου και τύπου, ιδίως τα τελευταία χρόνια (βλ. κορωνοχούντα, Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, υποκλοπές κλπ).

Ο Αντερλίνι θίγει επίσης το ζήτημα που προκλήθηκε με τη δημοσιογράφο του, Νεκταρία Σταμούλη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι είναι «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τι γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του:

«Θέλω να αναφέρω την επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε χειμαρρώδη κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το “βιτριόλι” εναντίον της ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από εσφαλμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας σε ένα αυταρχικό (με ολοκληρωτικό καθεστώς) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκήσουν σωστά τη δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολλά περισσότερα ώστε να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: