ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ – «Την έχω μπροστά μου την εικόνα, ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συγκλονίζει ο δάσκαλος αυτόπτης μάρτυρας

Κοινοποίηση:
ΣΕΡΡΕΣ

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν εκπαιδευτικοί και γονείς στις Σέρρες για τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη από την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στους δημοσιογράφους μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/12) εμφανώς συγκλονισμένος ο εκπαιδευτικός που είδε μπροστά του να σημειώνεται η έκρηξη από την οποία έχασε τη ζωή του ο μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού.

«Την έχω την εικόνα μπροστά μου, πώς θέλετε να είμαι;» είπε αρχικά ο εκπαιδευτικός ο οποίος στην ερώτηση αν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε «του σχολείου, όλων και παιδί όλων».

Όπως είπε, μάλιστα, «ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι επειδή ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε στην πόρτα μπροστά»

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου ήταν ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος. Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: