Πώς να αποκλείσουμε τον covid19;

Κοινοποίηση:
KOBINT

Γιατί θα πρέπει κάθε φορά να βιώνουμε τέτοιο πανικό, φόβο και πόνο όταν τα πράγματα είναι τόσο απλά και όμορφα;!
Μια καινούργια έρευνα δείχνει πως η μελατονίνη (που πλέον παράγεται από κάθε κύτταρο του οργανισμοί εντός των μιτοχονδρίων!), “φρενάρει” την υπερλειτουργία μιας συνομοταξίας του ανοσιακού μας συστήματος( μεσώ της αερόβιας γλυκολύσεως) με αποτέλεσμα, να ΜΗΝ δύναται ο ιός να εισβάλει και να γίνει ζημιογόνος στα κύτταρα των πνευμόνων( εκεί που γίνεται η μέγιστη ζημία).
Η παθογένεια μιας λοίμωξης του αναπνευστικού από τον covid-19, με σημαντικό τρόπο σχετίζεται με αυτό που αναφέρεται ως καταιγίδα κυτοκινών [σύνδρομο καταιγίδας κυτοκινών (CSS, υπερκυτταροκινιμία κ.λπ.], δηλαδή, είναι μια υπερφλεγμονώδης αντίδραση.
Κατά τη διάρκεια αυτής της απόκρισης, εμφανίζεται μια εκρηκτική παραγωγή προφλεγμονωδών κυτοκινών όπως το TNF-α IL-1β, και άλλα, υπερβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου που βλάπτουν τα μόρια (ελεύθερες ρίζες) . Σε σοβαρές περιπτώσεις, η καταιγίδα κυτοκινών είναι υπεύθυνη για τα πιο προφανή σημάδια λοίμωξης COVID- 19, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, της πνευμονικής βλάβης που προκαλεί βήχα και δύσπνοια (και της μακροχρόνιας επιπλοκής, πνευμονική ίνωση) και στο θάνατο.

Η Μελατονίνη ανακαλύφθηκε αρχικά και πιστεύεται ότι είναι αποκλειστικά ένα προϊόν του αδένα της υποφύσης στον εγκέφαλο. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την ταυτοποίηση της μελατονίνης σε προκαρυωτικά βακτήρια, από την οποία εξελίχθηκαν τα μιτοχόνδρια (η ενδοσυμβιωτική θεωρία) και τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα της δραστικής μελατονίνης στα μιτοχόνδρια, ήταν εικασίες και τελικά τεκμηριωμένη ότι αυτή η ινδολεαμίνη συντίθεται σε αυτό το οργανίδια. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κύτταρα (μερικές εξαιρέσεις) περιέχουν μιτοχόνδρια, τώρα πιστεύεται ότι η παραγωγή μελατονίνης εμφανίζεται στα περισσότερα κύτταρα σε όλους τους οργανισμούς. Αυτό έχει επίσης αποδειχθεί ειδικά στα ανθρώπινα μονοκύτταρα/μακροφάγα των πνευμόνων.
Λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών δραστηριοτήτων της Μελατονίνης, θα μείωνε κανονικά την εξαιρετικά προφλεγμονώδη καταιγίδα κυτοκινών και θα εξουδετέρωνε τις παραγόμενες ελεύθερες ρίζες διατηρώντας έτσι την κυτταρική ακεραιότητα και αποτρέποντας τη βλάβη των πνευμόνων.
Ελλείψει ακετυλο-συνένζυμο Α, η μιτοχονδριακή μελατονίνη δεν είναι πλέον διαθέσιμη για την καταπολέμηση της φλεγμονώδους αντίδρασης ή για την εξουδετέρωση των παραγόμενων αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και τη μαζική βλάβη που εμφανίζεται στο αναπνευστικό δέντρο με αποτέλεσμα τα κύρια σημάδια της νόσου COVID-19.
Είναι σημαντικό ότι , η ενδογενής παραγωγή μελατονίνης μειώνεται σημαντικά με την ηλικία, ιδίως σε αδύναμα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό συνάδει με τη σοβαρότερη φύση μιας λοίμωξης COVID-19 στους ηλικιωμένους.
Η αερόβια γλυκολύνωση είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα προφλεγμονωδών κατάστασης, καθώς εξασφαλίζει τα απαραίτητα υψηλά επίπεδα ATP και την άφθονη παροχή βιομορίων για να εξασφαλιστεί η σύνθεση και η απελευθέρωση των βλαβερών μορίων που αποτελούν την καταιγίδα κυτοκινών. Αυτή η αυξημένη αερόβια γλυκολύνωση σε συνδυασμό με την απουσία τοπικής παραγωγής μελατονίνης παρέχει το βέλτιστο περιβάλλον (η τέλεια “καταιγίδα κυτοκινών”) για τη μαζική βλάβη των ιστών που εμφανίζεται στη νόσο COVID-19.
Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις της μελατονίνης στην προστασία των πνευμόνων από βλάβες σε πολλά πειραματικά μοντέλα που περιλαμβάνουν φλεγμονή ή οξειδωτικό στρες (ή και τα δύο) είναι καλά τεκμηριωμένες.
Τα συλλογικά δεδομένα, εκτός από το πολύ υψηλό προφίλ ασφαλείας, δείχνουν ότι η μελατονίνη θα ήταν αποτελεσματική ως θεραπεία για το COVID-19 και υποστηρίζουν τη σύσταση των δημοσιευμένων εκθέσεων που ενθαρρύνουν τη χρήση της για το σκοπό αυτό.
Έτσι, η χρήση της μελατονίνης για τον μετριασμό της πανδημίας COVID-19 θα ήταν εφικτή και ένα κοινωνικά υπεύθυνο μέτρο για να επιχειρηθεί τόσο θεραπευτικά μα και προληπτικά.
Πόση λοιπόν σημασία έχει για εσάς και για μένα ο καθημερινός, φυσικός, άδολος και ανώτερος Τρόπος Ζωής για την αποφυγή και καταπολέμηση όλως αυτών των “επιδημιών” ..και όχι μόνο αυτών…
Να έχετε καλή Υγεία και Όμορφη Ζωή!
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: