Πώς θα είναι η πόλη που ονειρεύονται για το μέλλον των ανθρώπων – Χτίζεται στην έρημο της Σ. Αραβίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Εικόνα3-2-1024x550

Χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς δρόμους, σε μια λωρίδα έρημης γης

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την κατασκευή μιας φουτουριστικής πόλης από το μηδέν κατά μήκος της ερήμου.

Το έργο ονόματι «The Line» υπολογίζεται ότι θα κοστίσει από 100 ως 200 δισ. δολάρια. Η πόλη θα ξεκινάει από την Ερυθρά Θάλασσα και θα εκτείνεται σε μια γραμμή 170 χιλιομέτρων. Θα φιλοξενεί ως και 1 εκατομμύριο κατοίκους, οι οποίοι δεν θα χρειάζονται αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν, αλλά θα χρησιμοποιούν ένα υπόγειο σύστημα μεταφορών

H πόλη είναι μέρος του Neom, ενός project των 500 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε το 2017 ο διάδοχος πρίγκιπας και de facto ηγέτης του βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το Neom χρηματοδοτείται από το κρατικό επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μια ζώνη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, η οποία θα έχει έκταση 26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει σύγχρονες πόλεις, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Mohammed bin Salman, πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της NEOM, μιλάει ξεκάθαρα για κλιματικούς μετανάστες, που θα εκτοπιστούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, για την ανάγκη εναρμόνισης με τη φύση, και για την πόλη – πρότυπο για το αστικό περιβάλλον του μέλλοντος, ώστε οι άνθρωποι να ζουν σε “ισορροπία με τη φύση”.

Δείτε το βίντεο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μήπως ο δρόμος ανοίγει, χωρίς αυτοί να γνωρίζουν πραγματικό λόγο, για την διέλευση των βασιλέων του βορρά, όπως λέει η Αποκάλυψη;

Comments are closed.