Πότε πρέπει να ξεκινά το βούρτσισμα των δοντιών του μωρού

Κοινοποίηση:
vourtsisma-paidikon-dontion

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν πρέπει να βουρτσίζονται τα προσωρινά δόντια του μωρού αφού θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να φροντίζετε καλά τα δόντια του μωρού όχι μόνο γιατί η καθιέρωση του βουρτσίσματος από νωρίς βοηθά στη διασφάλιση της υγείας των δοντιών, αλλά και παράλληλα γιατί τα χαλασμένα δόντια εμποδίζουν τη σωστή διατροφή και την ανάπτυξη του λόγου.

Εάν τα δόντια του μωρού προσβληθούν από την τερηδόνα, χαλάσουν και πέσουν, παύουν να κρατούν σωστά τη σωστή θέση για τα μόνιμα δόντια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να βγουν στραβά.

Τα περισσότερα μωρά αποκτούν το πρώτο τους δόντι στην ηλικία περίπου των 6 μηνών, ωστόσο ο χρόνος εμφάνισης των δοντιών διαφέρει από μωρό σε μωρό. Υπάρχουν μωρά που έχουν δοντάκια ήδη από 3 μηνών και άλλα που περιμένουν να «σκάσουν» αφού γίνουν ενός έτους.

Το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να ξεκινήσει με την εμφάνιση του πρώτου δοντιού. Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη γάζα για να σκουπίσετε απαλά τα πρώτα δόντια και το μπροστινό μέρος της γλώσσας, μετά τα γεύματα και πριν τον ύπνο.

Οι οδοντίατροι προτείνουν να χρησιμοποιείτε πολύ μαλακή και βρεγμένη με νερό οδοντόβουρτσα και ποσότητα φθοριούχου οδοντόκρεμας, όχι μεγαλύτερη από ένα κόκκο ρυζιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: