Πότε κρίνεται η διαγραφή Φιλιππίδη από το ΣΕΗ – “Υπάρχουν καταγγελίες για βία σε παραστάσεις”

Κοινοποίηση:
petros-filippidis

Τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη αναμένεται να γίνει κατά τη γενική συνέλευση, σύμφωνα με τον γ.γ. ου ΣΕΗ Άρη Λάσκο.
«Η προφυλάκιση Φιλιππίδη είναι μια μεγάλη δικαίωση. Βλέπουμε ότι μια βαριά, μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η αμέσως πιο βαριά μετά την υπόθεση Λιγνάδη παίρνει το σωστό δρόμο, ανακουφίζοντας τα θύματα. Και δείχνοντάς μας ότι ο κόπος και η δουλειά που έχουμε κάνει στο Σωματείο έπιασε τόπο παρόλες τις επικρίσεις κάποιων συναδέλφων που φώναξαν “κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη”. Αποδείχτηκε ότι ενεργήσαμε πάρα πολύ καλά» τονίζει ο Άρης Λάσκος, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
«Δικαιωνόμαστε χωρίς να προδικάζουμε, γιατί ακολουθεί και η διαδικασία του ακροατηρίου. Το ότι όμως ο ηθοποιός δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα λέει πολλά» προσθέτει ο ηθοποιός και δικηγόρος, σύμφωνα με τον οποίο η πρόταση του Σωματείου για διαγραφή του Φιλιππίδη θα τεθεί προς ψήφιση «Σεπτέμβρη με Οκτώβρη».
Οι διαδικασίες της δικαιοσύνης, επισημαίνει, είναι αργές και χρονοβόρες. «Είναι η προανάκριση, η τακτική ανάκριση κ.ο.κ. Καθυστέρησε η υπόθεση Φιλιππίδη, αλλά ακολουθήθηκε η ανακριτική διαδικασία που απαιτείτο. Με τον Λιγνάδη έγινε υπέρβαση όλων των χρονικών δεδομένων» σχολιάζει.

«Πάντα στα εγκλήματα πίσω από κλειστές πόρτες είναι πολύ πιο δύσκολο να δεθεί η υπόθεση».

«Υπάρχουν αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη για τον Πέτρο Φιλιππίδη» συνεχίζει ο κ. Λάσκος, «αλλά και καταγγελίες για σωματική βία σε συγκεκριμένες παραστάσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές του, που εισαγγελέας και ανακριτής δεν έχουν εξετάσει».
«Εκεί έχουμε πρόβλημα γιατί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της παραγραφής. Το ότι κάποιος φέρεται άσχημα σε πρόβα δεν είναι ακόμα κάτι ποινικά κολάσιμο» σημειώνει ο γ.γ. του ΣΕΗ.
«Θα γίνει μόνο αν αλλάξει ο κώδικας δεοντολογίας. Η εξύβριση είναι κάτι διαφορετικό. Είδαμε και στο συνταρακτικό περιστατικό στην Ηλιούπολη με τον τρόπο μεταχείρισης της κοπέλας ότι υπάρχουν κενά».

«Δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα τον προφυλακίσουν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αυτή τη στιγμή είναι στη ΓΑΔΑ. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη εμείς της έχουμε εμπιστοσύνη. Αναμένουμε» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας λίγο μετά την είδηση ότι ο γνωστός κωμικός θα προφυλακιστεί.
«Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη εμείς της έχουμε εμπιστοσύνη. Αναμένουμε. Δεν θα βγάλουμε εμείς ετυμηγορίες» ήταν η λακωνική δήλωση του προέδρου του ΣΕΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: