Πόλεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός στον ισραηλινό στρατό για πιθανά αντίποινα της Χαμάς

Κοινοποίηση:
βββ

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει εστιάσει στην ήττα της Χαμάς όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σε σχέση με τις αναφορές για τη δολοφονία του αλ-Αρούρι.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το Channel 13 αναφέρουν ότι το Ισραήλ αναμένει αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης πιθανής εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς στα ισραηλινά εδάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ομιλία του τον Αύγουστο, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανέφερε ρητά ότι ο Λίβανος δεν θα ανεχθεί δολοφονίες στο έδαφός του από Ισραηλινούς.

«Οποιαδήποτε δολοφονία σε λιβανικό έδαφος εναντίον Λιβανέζου Σύρου, Ιρανού ή Παλαιστινίου θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε στον Λίβανο να γίνει ένα νέο πεδίο δολοφονίας για το Ισραήλ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ηγέτης της Χεζμπολάχ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: