Πόλεμος Ουκρανία: Προελαύνουν οι Ρώσοι – Aυτές είναι οι περιοχές που έχουν καταλάβει και ποιες πολιορκούν

Κοινοποίηση:
a-76-1024x768-1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία με το σφυροκόπημα να είναι συνεχές.

Οι Ρώσοι έχουν αποκλείσει κάθε διέξοδο της Ουκρανίας προς την Αζοφική Θάλασσα και το μόνο κομμάτι που δεν έχουν καταλάβει στο Νότο είναι η περιοχή της Οδησσού.

Από την άλλη ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από βορειοδυτικά αλλά και βορειοανατολικά το Κίεβο θέλοντας να καταλάβει όσο γίνεται πιο γρήγορα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου στα χέρια των Ρώσων βρίσκονται Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Μαριούπολη, Χερσώνα και ένα μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Ουκρανίας.
Επίθεση δέχεται και η περιοχή Μικολάιβ, λιμάνι στρατηγικής σημασίας που θέλουν να καταλάβουν οι Ρώσοι καθώς τους οδηγεί κατευθείαν στην Οδησσό.

 

Σύμφωνα με τον Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου, η πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς», ενώ συνεχίζεται ανελέητα το σφυροκόπημα της Μαριούπολης.

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό την επιρροή των ρωσικών στρατευμάτων- ελέγχουν αυτόν τον οικισμό», τόνισε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το CNN.

Σε ασφυκτικό κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται και το Κίεβο.

Η Σούμι και η Λεμπεντίν, στη βορειοανατολική Ουκρανία, συνεχίζουν να υφίστανται ρωσικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, επικεφαλής των αρχών στην περιφέρεια Σούμι, μέσω Telegram.

Ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν αποθήκη με τρόφιμα και υλικά κατασκευών, καθώς κι έναν χώρο στάθμευσης χθες Σάββατο, ενώ εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρισμό και εγγυάται τη θέρμανση κατοικιών καταστράφηκε προχθές Παρασκευή, ανέφερε.

Δεν υπάρχει πλέον θέρμανση στην Οχτίρκα, ανάμεσα στη Σούμι και στη Λεμπεντίν, ενώ σε μέρος της περιοχής έχουν επίσης διακοπεί η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση.

«Τι μπορώ να πω, η ίδια η Οχτίρκα έχει εν μέρει χαθεί», έγραψε ο κ. Σιβίτσκι. Οι αρχές λένε ότι εβδομήντα ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν εκεί την Τρίτη (1/3).

Νέα κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη
Μαίνονται οι σφοδρές μάχες σε πολλά μέτωπα γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο ενώ Χάρκοβο και Μαριούπολη δεν σταματούν να σφυροκοπούνται λεπτό.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου (6/3) το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης θα πραγματοποιηθεί νέα κατάπαυση πυρός από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: