Πως «πέταξε» ένας… Πικάσο, από το σπίτι γνωστής Κολωνακιώτισσας;; Άφαντος ο Ρουμάνος δράστης

Κοινοποίηση:
1

Είχε στην συλλογή της έναν αυθεντικό Πικάσο, ωστόσο τον εμπιστεύτηκε στον… λάθος άνθρωπο. Μέχρι και 300.000 ευρώ η αξία του πίνακα του Ισπανού “μύθου” τον οποίο πλέον αναζητά η Αστυνομία μαζί με τον 49χρονο Έλληνα που τον έκλεψε. Η γυναίκα τον γνώριζε από παλιά και τον εμπιστεύτηκε, πριν διαπιστώσει την πικρή αλήθεια. Η συνωνυμία του με γνωστό συλλέκτη έργων τέχνης, ο… άφαντος Ρουμάνος και οι έρευνες τρων Αρχών.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ανεύρεση των δυο ατόμων που κατάφεραν να εξαπατήσουν γνωστή Κολωνακιώτισσα και να της αρπάξουν πίνακα που φέρει την υπογραφή του Ισπανού Μύθου στην τέχνη της ζωγραφικής και ιδιαίτερα του Κυβισμού, Πάμπλο Ρουίθ Πικάσο.

Ο πίνακας σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του και γνωστή επιχειρηματία, κοστίζει στην αγορά από 200 έως και 300.000 ευρώ, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία.

Πώς της… βούτηξαν τον Πικάσο!
Ως γνωστόν η 56χρονη εμπιστεύτηκε τον πίνακα του Πικάσο σε έναν Έλληνα, τον Σ.Λ. 49 ετών, καθώς ο ίδιος φέρεται να είναι ή να εμφανίζεται ως εκτιμητής έργων τέχνης και γνωρίζονταν με την 56χρονονη από το παρελθόν, όπου επίσης είχε εκτιμήσει έργα τέχνης που είχε στην κατοχή της η γνωστή επιχειρηματίας.

Για το λόγο αυτό όταν ο 49χρονος εμφανίστηκε εκ νέου στην επιχείρηση της 56χρονης, αυτή την φορά μαζί με έναν αλλοδαπό, εν προκειμένω Ρουμάνο, η 56χρονη έδειξε άμεσα εμπιστοσύνη και εμπιστεύτηκε τον πίνακα στον Σ.Λ προκειμένου να τον εκτιμήσει και παράλληλα να της βρει αγοραστή μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, που άλλωστε η ίδια είχε ορίσει ως τελική ημερομηνία είτε για επιστροφή του πίνακα του Πικάσο, είτε για την είσπραξη των χρημάτων από την πώληση του, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Συντάγματος που ανέλαβαν την έρευνα έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε η γνωστή Κολονακιώτισσα, αμέσως μόλις έμαθαν τα στοιχεία του 49χρονου Έλληνα έψαξαν… για εκείνον και για τον πίνακα του Πικάσο στην κατοικία του, ή τουλάχιστον αυτή που ήταν δηλωμένη στο φάκελο της ταυτότητάς του και βέβαια στα στέκια του, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν, καθώς είχε «ανοίξει η γη και τον είχε καταπιεί».

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκμεταλλεύονταν την συνωνυμία του με γνωστό συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος έχει μια σημαντική συλλογή στην κατοχή του, καθ’ όλα νόμιμη και είναι πασίγνωστος στους κύκλους του Κολωνακίου, χωρίς βέβαια να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον άνθρωπο που… πήρε τον Πικάσο και αναζητά η Αστυνομία.

Όσον αφορά στο Ρουμάνο που συνόδευε τον 49χρονο στις συναντήσεις που είχε με την γνωστή Κολονακιώτισσα, είναι αγνώστων στοιχείων για την Αστυνομία, καθώς στην 56χρονη δήλωσε μόνο ένα μικρό όνομα και κατά συνέπεια οι έρευνες, για τον άνδρα αυτόν κινούνται στο σκοτάδι.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: