Πως εντόπιζε τα θύματα του ο Λιγνάδης: Νέα φρικτή καταγγελία από ηθοποιό για τον σκηνοθέτη… [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
202102241001582875

Ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης, από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά το ολονύχτιο θρίλερ που οδήγησε στην προφυλάκισή του, ακόμη μια καταγγελία από τον καλλιτεχνικό χώρο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας περιέγραψε στην ΕΡΤ πώς παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από γνωστό σκηνοθέτη.

Η καταγγελία του Θάνου Κρομμύδα

Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή, ο Θάνος Κρομμύδας πέρασε από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος της επιτροπής και πολύ γνωστός σκηνοθέτης του Εθνικού, φέρεται να κάλεσε τον νεαρό ηθοποιό, με την πρόφαση ότι τον ήθελε για δουλειά. Ανυποψίαστος για το τι θα ακολουθούσε, πήγε σπίτι του.

«Μου είπε ότι θα μου δώσει τη δουλειά αλλά εμείς οι δύο θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση και εκεί τον ρώτησα τι εννοεί και μου είπε ότι το 90% των ερωτήσεων που δέχεται είναι αν θα είναι ο ενεργητικός ή ο παθητικός και στη σχέση που θα αναπτύξουμε, εγώ θα είμαι ο ενεργητικός και εκείνος ο παθητικός. Φοβήθηκα ότι αν του εκφράσω τα συναισθήματά μου όπως ήταν εκείνη την ώρα, αυτός ο άνθρωπος θα μου έκλεινε πόρτες και οποιαδήποτε πιθανότητα καριέρας θα μπορούσα να είχα μελλοντικά και για αυτό του αρνήθηκα όσο πιο ευγενικά μπορούσα» είπε ο Θάνος Κρομμύδας.

Παρά την άρνηση του νεαρού ηθοποιού, ο γνωστός σκηνοθέτης επέμεινε, προσπαθώντας να τον πείσει ότι ο χώρος έτσι έτσι λειτουργεί.

«Προσπάθησε να με πείσει λέγοντας ότι όλοι το ίδιο πράγμα κάνουν στον χώρο και πώς θα προχωρήσω με τέτοιο μυαλό. Μου είπε ότι για να με γνωρίσει σε άλλους σκηνοθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαι δικός του, ότι έτσι θα με προστάτευε από τους υπόλοιπους σκηνοθέτες που θα ήθελαν να με ρίξουν στο κρεββάτι. Ξανά αρνήθηκα προφανώς» ανέφερε ο Θ. Κρομμύδας.

Όταν εμπιστεύτηκε το περιστατικό σε έναν δάσκαλό του, φέρεται να του είπε πως είναι γνωστό ότι ο σκηνοθέτης την «πέφτει» σε πολλά παιδιά.

Ο Θάνος Κρομμύδας έφυγε για το εξωτερικό. Πέρασε σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές της Αμερικής, ενώ εργάστηκε και στο Χόλυγουντ. Έχει προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία για τον σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: