Πυροσβεστική: Πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου η Κυριακή

Κοινοποίηση:
ασψασασζσψψσψ

«Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή (3/7).

Η Ραφαέλα Τζήμα επεσήμανε ότι λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, οι περιπολίες θα είναι αυξημένες, ωστόσο ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Είμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αν αντιληφθούμε καπνό ή φλόγα καλούμε αμέσως το 199 ή το 112. Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», σημείωσε η κ. Τζήμα.

«Πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου η Κυριακή. Για τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο όλες οι δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Αυξημένες θα είναι οι εναέριες περιπολίες αλλά και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Κυριακή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: