Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο: Η αστυνομία θεωρεί ότι η επίθεση έκρυβε ένα σαφέστατο μήνυμα

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Σύνδεση της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος τριών Τούρκων κουρδικής καταγωγής, το βράδυ της Τετάρτης στην Ανάβυσσο, με τη «μηνυματική» επίθεση σε βάρος δύο αδερφών, επίσης κουρδικής καταγωγής, στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν αν πίσω από τη δολοφονική επίθεση στην Ανάβυσσο κρύβονται πολιτικά κίνητρα, δράση πρακτόρων της ΜΙΤ στην Ελλάδα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε δουλεμπορικά κυκλώματα ή προστριβές από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι τρεις Κούρδοι φέρεται να είχαν έρθει στη χώρα μας πριν από ένα μήνα και είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb μία πολυτελή κατοικία στο τέρμα της οδού Μανόλιας στην Ανάβυσσο. Συγγενής ενός εκ των τραυματιών κατέθεσε στους αστυνομικούς πως πρόκειται για μέλος του τουρκικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), το οποίο πρόσφατα έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατικό κόμμα» από τη Γενική Εισαγγελία της Αγκυρας.

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ οι τρεις Κούρδοι έτρωγαν στη βεράντα του σπιτιού, δύο άτομα προσέγγισαν πεζή το σπίτι και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, πιθανόν με δύο πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ. Βρέθηκαν περίπου 20 κάλυκες στο σημείο της επίθεσης. Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών («Γ. Γεννηματάς») και ένας στο Σισμανόγλειο, σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής, που έχει καταγράψει τους δράστες. Βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων ταυτότητας των τριών τραυματιών χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται πως πρόκειται για σεσημασμένους ή διεθνώς διωκόμενους. Την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Παρόμοιου «κατασκοπευτικού» τύπου υπόθεση είναι αυτή της… επιτηδευμένης επίθεσης εναντίον δύο αδερφών από την Τουρκία, κουρδικής καταγωγής, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι. Τα δύο αδέρφια, 26 και 22 χρόνων, που πυροβολήθηκαν από έναν νεαρό, στα πόδια, μαζί με τους δύο φίλους του που είχαν έρθει πριν από 5 μήνες στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο, φέρεται να είναι μέλη του HDP, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στην Τουρκία. Η εικόνα του δράστη έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής πριν και μετά την επίθεση εναντίον των δύο ανδρών, με αστυνομικούς και στελέχη της ΕΥΠ να αναζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό και την σύλληψή του. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται να είχε ευκαιρία να εξοντώσει τα θύματά του, αλλά σκόπιμα προέβη στον «παραδειγματικό» πυροβολισμό τους στα κάτω άκρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: