Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Πάνοπλη και έτοιμη να δαμάσει τα κύματα

Κοινοποίηση:
δφβδφ

Η πυραυλάκατος που πλέει στις ελληνικές θάλασσες, με ταχύτητα που αγγίζει τους 36 κόμβους και είναι εξοπλισμένη με βλήματα Exocet. Μπορεί να «κλειδώνει» στόχους επιφάνειας έως τα 180 χιλιόμετρα απόσταση, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε απειλή.

Με την τακτική του καρότου και του μαστίγιου αντιμετωπίζει η Αθήνα την επικίνδυνη κλιμάκωση που επιδιώκει η Άγκυρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου με την Τουρκία υπό προϋποθέσεις, δίνοντας όμως ξεκάθαρη απάντηση στις ευθείες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού μας Ναυτικού, «Βλαχάκος».

«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο, όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται»:  Με αυτά τα λόγια και με φόντο την νέα πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού που πήρε το όνομά της από τον ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, ο Πρωθυπουργός έθεσε την κόκκινη γραμμή της χώρας μας. Η ονοματοδοσία έγινε από τον αδερφό του αντιπλοιάρχου, Νίκο Βλαχάκο.

Ο εξοπλισμός της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού

Η πυραυλάκατος που πλέει στις ελληνικές θάλασσες, με ταχύτητα που αγγίζει τους 36 κόμβους και είναι εξοπλισμένη με βλήματα Exocet. Μπορεί να «κλειδώνει»  στόχους επιφάνειας έως τα 180 χιλιόμετρα απόσταση, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε απειλή. Οι 8 πύραυλοι, γαλλικής τεχνολογίας, «κλειδώνουν»  κάθε θαλάσσιο στόχο και κάθε λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: