Πυρά σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε – Πέθανε ο ένας από τους τραυματίες – Συνελήφθη ένα άτομο

Κοινοποίηση:
Καταγραφή1

Ένας άνδρας που τραυματίστηκε χθες Παρασκευή (19/8) από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από την επίθεση αυτήν τραυματίστηκε επίσης μία γυναίκα, η κατάσταση της οποίας κρίνεται σοβαρή.
Η αστυνομία ανέφερε εξάλλου ότι έχει συλληφθεί ένας έφηβος ως ύποπτος για την επίθεση. Οι αρχές θεωρούν ότι επρόκειτο για «μεμονωμένο περιστατικό» που σχετίζεται με «αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» και έχουν αποκλείσει την περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άτομο άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα, αν και οι Αρχές φέρεται να πιστεύουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με αντίπαλες συμμορίες ανηλίκων.

Η Σουηδία εξακολουθεί να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών με όπλα στην Ευρώπη.

Μία επίσημη έκθεση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε πέρυσι ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι ανά εκατομμύριο πεθαίνουν σε πυροβολισμούς κάθε χρόνο στη Σουηδία.

Στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 1,6 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σύμφωνα με το BBC, η μη ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών, το διευρυμένο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και η αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών, είναι από τα βασικά αίτια της βίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: