Πυρά κατά του «καθολικού lockdown» του Υπουργείου Υγείας από την Λινού: «Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος»

Κοινοποίηση:
λινου

Για μια ακόμη φορά αντικρουόμενες απόψεις!!!

Από τη μια ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δηλώνει ότι θα εισηγηθεί σκληρό και καθολικό lockdown στην Αττική και από την άλλη η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού επισημαίνει ιδιαιτέρως χαρακτηριστικά ότι «το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος»!
Καθόλου αισιόδοξα φαίνεται να είναι τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα μας προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς και στην κυβέρνηση, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για να τεθεί ένα ολικό lockdown. Βέβαια δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη και η διχογνωμίες είναι όλο και πιο συχνές.

Διαβάστε ακόμα: Καθηγητής Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα»

Κικίλιας: «Καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική»
Ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης, δήλωσε πώς είναι πολύ πιθανό να τεθούν αυστηρότερα μέτρα και καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου, καθώς οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε τρίτο κύμα πανδημίας.

O Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι σε περίπτωση που είναι ανησυχητικά τα σημερινά δεδομένα τότε θα εισηγηθεί ο ίδιος για ένα «σύντομο ολικό lockdown» σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου, επισημαίνοντας το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Στη συνέχεια ο υπουργός ανέλυσε τους αριθμούς νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες αλλά και σε κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τονίζοντας ότι η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική ανέρχεται πλέον στο 70%.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Στην ερώτηση αν θα μπει «λουκέτο» στα σχολεία στην περίπτωση που τεθεί νέο lockdown, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

Λινού: «Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν»
Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος»!

Κατά την καθηγήτρια οι άνθρωποι πρέπει να κυκλοφορούν στο ύπαιθρο: «Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στο ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται. Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα».

Πρόσθεσε επίσης, πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των γενικευμένων μέτρων και της εξ αποστάσεως εργασίας και να γίνουν πολλά τεστ στους χώρους εργασίας και τα σχολεία: «Είναι σωστό που μένουν ανοιχτά τα σχολεία, αλλά ανησυχώ γιατί δεν γίνονται τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και δεν γίνονται τεστ σε δείγμα των παιδιών επίσης συστηματικά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν σε μια τάξη 25-26 παιδιών υπάρχει ένα κρούσμα θα μεταδοθεί γρήγορα γιατί τα παιδιά είναι κοντά και αν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σχολείο, τότε είναι εύκολο να έχουμε μια τεράστια αύξηση. Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί ένα, δύο παιδιά να έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει με τους γονείς, με τους παππούδες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. ο φονικος ιός είναι ο COVID-300 K. O φονικοτατος είναι COVID-MAXMOU

  2. Εάν στο ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΓΑΖΙ που έχουν στήσει ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, οι αντικρουόμενες απόψεις, οι τσακωμοί και οι διαφωνίες ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ υπάρχουν για να ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ στους υπηκόους του ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, γιατί διαφορετικά μετά από τόσες ώρες την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού θα είχαν αλυσοδεμένη στο Σύνταγμα και για παραδειγματισμό, θα την είχαν μαστιγώσει και ίσως της είχαν βγάλει και τα δόντια, αφού τόλμησε να πει πως «το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος» ! ! !
    Οπότε από εδώ και μετά ΓΕΛΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ….
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  3. Μμμμμμ μόλις η κυρία λινου εμφανίστηκε στην εκπομπή του κυρίου σαχινη στο creta tv με τον εξαίρετο καθηγητή κύριο Ιωαννίδη και με τις τεκμηριωμένες Θέσεις του για μεγάλο λάθος του lock down…την έκανε να αλλάξει Ρότα και να αρχίζει λίγο λίγο να το γυρίζει…Ο κόσμος πλέον ενημερώνετε σωστά όχι από τα τσοντοκαναλα…μένει λοιπόν η ελευθερία μας από ξεσηκωμό και μόνο όλοι ειρηνικά στον δρόμο..Προς Θεού δεν μιλάω για όπλα..
    Ισπανία Ιταλία Ρουμανία Βουλγαρία και πολλές άλλες χώρες ευρωπαϊκές δεν χρησιμοποιούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα και εστίαση ανοικτά..Καλή φώτιση σε όλους ευχαριστώ για την φιλοξενία…

  4. Τελικά τι ακριβώς ζητάνε όλοι αυτοί οι ειδικοί και ανειδικευτοι μπαγλαμαδες από τον κοσμο και μας έχουν πρήξει τα παπάρια ??? Μήπως πρέπει να φύγουμε και από τη χωρα ????Ρε θα σας μουνταρει στο τέλος ο κόσμος και θα τρέχετε σαν τα κατσίκια. Περιμένετε και σιγοκοντευει. Δεν θα ξέρετε κατά που να κάνετε.

  5. Μόνοι τους θα βγάλουν τα μάτια τους ! Από τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2020 οι μισοί μαθητές απουσίαζαν από τα σχολεία και δεν ασχολήθηκε κανείς από τους “ειδικούς”, αμέσως μετά ξύπνησαν !

  6. κανει αντιπολιτευση,διεκδικωντας υπουργειο στην νεα κυβερνηση ,που θα εκλεγει ,συντομα αφου ο γουρλοματης θα φαει τοση ντοματα και αυγο

  7. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ , ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΝ”ΚΟΥΛΑ”

  8. Ασε μας κυρα μου, δεν μαζευεται το χαλι σας, κανετε τωρα πως τσακωνοσαστε, οτι και καλα υπαρχουν και διαφωνιες για να γινετε πιο πειστικοι. Οσοι εχουμε ακουσει τις αρρωστημενες αποψεις σου, ενα χρονο τωρα, οι οποιες, με τον μονο κλαδο ιατρικης που συναδουν ειναι με την ψυχιατρικη, ξερουμε καλα τι λες, τι εννοεις και τι σκεφτεσαι. Να ευχεσαι μονο να μην σε πετυχω καπου, εσενα και το συναφι σου, κυρα λινατσα

  9. Άρα αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί έξωθεν εντολές. Πιόνια όλοι που τα παίζουν κατά συμφέροντα

  10. Το λεμε πλεον το lockdown δεν αποδιδει…πρεπει να βρουμε αλλους τροπους αντιμετωπισεις μην κλεβουμε ιδεες απο την τουρκια για lockdown μετα της πεντε ωρα τα σαββατοκυριακα αυτο ειναι χειροτερο γιατι ετσι δημιουργειτε περισσοτερος συνωστισμος της ωρες αιχμης και με την πιεση της ωρας ξεχναμε τα μετρα προφυλαξης.

    1. Από τι προσπαθείς να προφυλαχθείς αγαπητέ/ή covidiot??? Ο μόνος θανατηφόρος ιός, είναι αυτός της ανωμαλίας που έχεις μέσα στο κεφάλι σου……! Ότι και να σας βρει από εδώ και στο εξής, το αξίζετε μέχρι το μεδούλι!

    2. Θα εισαι φανταζομαι απο εκεινους, που οταν τους πλησιαζει στο δρομο καποιος που δεν φοραει μασκα, τραβιεσαι στην ακρη μην σε κολλησουν! Σε τετοια μυαλα απευθυνεται η ολη ιστορια, δυστυχως εισαστε η συντριπτικη πλειοψηφια

  11. η Εισήγηση του ειδικού μπασκετμπολίστα είναι καραντίνα.
    η Εισήγηση των ειδικών καθηγητών είναι καραντίνα

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙΣ?

    1. Ποιός ειδικός μπασκεπολίστας,αυτός όταν έπαιρνε την μπάλα νόμιζε ότι ήταν χειρομβοβίδα, γελάγανε και τα παρκέ.

  12. Σωωωπα, μας κανει και χαρη να βγουμε. Ειδαν που ο κοσμος αρχιζει και αντιδραει να τους μ@μησουν και το παιζουν καλοι τωρα

Comments are closed.