Πτώση F-4 Phantom: Βαθμός Αντιπτεράρχου στους δύο Ικάρους – «Κανείς απών»

Κοινοποίηση:
tsitlakidis-touroutsikas

«Άλλοι στη γη και άλλοι στον ουρανό» – Η Ελλάδα θρηνεί τους «αετούς» της – Πολιτεία, Ένοπλες Δυνάμεις και ελληνικός λαός κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στους πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Υποσμηναγό (Ι) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους, Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342) και Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113).
Τελευταία πράξη
Ο θλιβερός επίλογος της τραγωδίας με την πτώση του F-4 Phantom γράφεται την Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου, στον Γρανίτη Δράμας, όπου θα τελεστεί η κηδεία του κυβερνήτη Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Περήφανοι οι συγχωριανοί του κάνουν λόγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά. Εγκάρδιος, άριστος μαθητής, σπουδαίος φίλος και σύντροφος για την αγαπημένη του με την οποία ετοιμαζόταν να παντρευτούν, άξιος γιος και αδερφός.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Γρανίτη Δράμας θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος, με την κηδεία του 31χρονου Σμηναγού. Το «παρών» θα δώσει και πάλι σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και φυσικά τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Όπως έγινε γνωστό, στην κηδεία θα μοιράσουν κουφέτα…

«Πέτα ψηλά Ίκαρε»
«Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες», γράφει ο Καβάφης. Τιμή και δόξα στην Πολεμική μας Αεροπορία, τιμή και δόξα στον «αετό» μας, στον Υποσμηναγό (Ι) Μαριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, λέει σήμερα όλη η Ελλάδα και αύριο θα αναφωνήσει το ίδιο για τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη. .

Η αρκαδική γη εδώ και λίγες ώρες αγκαλιάζει τον 29χρονο συγκυβερνήτη του F-4 Phantom, που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (02/02) ανοιχτά του Κατακόλου της Ηλείας, παρασέρνοντας στο θάνατο δύο νέους Ικάρους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τον κυβερνήτη Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον συγκυβερνήτη Υποσμηναγό, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Οι δύο αεροπόροι σε διάστημα 48 ωρών επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκροί, με τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλους τους Έλληνες να θρηνούν την απώλεια. Δύο νέα παιδιά, γεμάτα όνειρα, φιλοδοξίες και θέληση για να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό την πατρίδα μέσω της Πολεμικής Αεροπορίας, συνάντησαν τον θάνατο στον Κυπαρισιακό κόλπο.

Ο πόνος για τις οικογένειές τους, αβάσταχτος. Οι συγγενείς και οι φίλοι του Στάθη Τσιτλακίδη και του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, παραμένουν απαρηγόρητοι και συνάμα υπερήφανοι για τα δύο «αετόπουλα» που πέταξαν για πάντα στους ουρανούς και μπήκαν στο «Πάνθεον» των ηρώων.

Στην Τρίπολη σήμερα, Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου, παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον Υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα, ο οποίος είχε βρεθεί και πρώτος μετά τη συντριβή του Phantom.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ

Comments are closed.