Πρώτο το ΚΚΕ στον δήμο Ικαρίας – Τρίτη η Νέα Δημοκρατία

Κοινοποίηση:
ΙΚΑΡΙΑ

Την «πρωτιά» κατέκτησε το ΚΚΕ στις εκλογές 2023 στον δήμο Ικαρίας της εκλογικής Περιφέρειας Σάμου. Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση στο 100% (26 / 26 ΕΤ), το ΚΚΕ πήρε 35,08% με 1.935 ψήφους, ενώ πίσω του ήταν το ΣΥΡΙΖΑμε 22,55% και 1.244 ψήφους. Από κοντά ήταν και η Νέα Δημοκρατία με 19,43% και 1.072 ψήφους.

Συνολικά στην Περιφέρεια της Σάμου, όπου το ΚΚΕ παραδοσιακά έχει σταθερή παρουσία, το κόμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα έμεινε τρίτο οριακά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ με 16,52% σημειώνοντας πάντως άνοδο από 14,47 % του 2019.

Δείτε τα ποσοστά της Ικαρίας:

Οι… δύο πύργοι του ΚΚΕ και το «μέσα πάμε καλά»

Τους δικούς του “πύργους”, στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και έναν στο Αιγαίο έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 16,52% και είναι τρίτο κόμμα (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχνό προβάδισμα έναντί του, παίρνοντας 17,59%) στη Σάμο, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 8,93%, κοντά στην Ελληνική Λύση που παίρνει ποσοστό 6,15%.

Ο άλλος… πύργος είναι η Αττική. Στη Δυτική Αττική, όπου επίσης είναι τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, με ποσοστό 9,13%, περνώντας το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 7,43% και την Ελληνική Λύση με 6,69%. Στην Ά Αθηνών, περνά στην τρίτη θέση με 8,59%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ που είναι στο 6,71%. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών, το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα 9,69%, προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ (7,54%), στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, το ΚΚΕ είναι στην τρίτη θέση με 8,63%,όπως και στο Νότιο Τομέα με 9,69%. Στην τρίτη θέση είναι επίσης στην Ά Πειραιώς με 7,44% και ΄Β Πειραιώς με 10,84%.

Πάντως, το ΚΚΕ έχει την εξής ιδιαίτερη εκλογική επίδοση: Πάει αρκετά καλά στην Αττική και εμφανίζεται πιο αδύναμο στην περιφέρεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. κουλη φτιαξ’τους ενα τεραστιο χοτ σποτ να δεις για ποτε τη γυριζουν τη μπιφτεκα

  2. Βαλτε προτομες & αγαλματα του Σταλιν & σε ολη την Ικαρια καραγκιοζηδες

  3. Μιλάνε στο όνομα του λαού και παίρνουν 5% όλα τα χρόνια. Ρε Ούστ!

  4. η ικαρια πρεπει να βομβαρδιστει και να βυθιστει παραυτα…ειναι μεγαλη φωλια ισλαμοκουμουνεοναζι ανθελληνων αντιχριστων παιδοφιλων…οποιος εχει παει ικαρια εχει δει τις αιμομιξιες των ναζιστερων τοσα χρονια…ασε που οι μισοι ειναι νοητικα καθυστερημενοι και πιο αργοι και απτον σωτηρα τους τον μητσοκλανη…οπου βρειτε νδουλο και κκκεχαφιεδικα ναζιδια σπαστε του τα δοντια και τα χερια και θα βαλει μυαλο οταν συνελθει!

      1. την αληθεια λεω ρε νεοναζι υπερασπιστη των παιδοφιλων…συγνωμη αμα σουθιξα τα κουμουνια τους κρυφους συνεργατες των ναζι στα βουνα!

  5. Ρε Μπάρμπα-Γιαννη εσύ με ποιους ήσουν? Αν θεωρείς τους ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, προδότες με τις κουκούλες κ μαυραγορίτες Έλληνες τότε εγώ πάω πάσο… Το Φωτιά κ Τσεκούρι στους προσκυνημένους του Κολοκοτρώνη σκέψου ότι αναφερόταν σε αυτούς που εσύ αναφέρεις ως !!

    1. οι ναζι ειχαν φανερους συνεργατες, τους δοσιλογους δεξιους/βασιλικους και κρυφους συνεργατες στα βουνα,τον εαμ-ελας!οι πατριωτες ελληνες δν ειχαν καμια σχεση ουτε με τους προδοτες δεξιους ουτε με τους αριστερους…οταν διωξαμε τους γερμανους,ο εμφυλιος μεταξυ πατριωτων και κουμουνιστων εγινε με οπλα των ναζι…οι δεξιοι λουφαξαν τοτε και περιμεναν ταδερφακια τους τα κουμουνακια να κερδισουν τον εμφυλιο…φυσικα τους σφαξαμε και νικησαμε και τι εκαναν οι δεξιοι/βασιλικοι,εφεραν τον καραμανλη που νομιμοποιησε το κκε…οπως αναμενοταν και ξεκινησε η αριστερη παιδοφιλελε προπαγανδα μεχρι σημερα!δεξιοι και αριστεροι παντα ηταν εχθροι των ελληνων χριστιανων πατριωτων!

  6. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ…

  7. Χαχαχα, υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει σε αυτήν την αποτυχημένη ιδεολογία;
    200 χρόνια πριν ίσως ήταν επίκαιρη.
    Αλλά ξεχνάει ο κόσμος ότι οι κουκουέδες με όπλα σκότωναν Έλληνες στην περίοδο του συμμοριτοπόλεμου και ήθελαν να δώσουν την μισή Ελλάδα στους Βούλγαρους;
    Καλά πόσο βλάκες είναι οι νεοέλληνες; Κούλη, εθνοπροδότη Τσίπρα και ΚΚΕ;

Comments are closed.