Πρώτος και με πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός: Συνέτριψε την Βιλερμπάν με 81-55

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - Βιλερμπαν 81-55 - ΣΣακίλ ΜακΚίσικ

Έβγαλε αντίδραση ο Ολυμπιακός κι επανήλθε δριμύτερος στον δρόμο των επιτυχιών επικρατώντας άνετα της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ με 81-55. Γεγονός που του επέστρεψε να διατηρηθεί ακλόνητος στην κορυφή και να εξασφαλίσει μαθηματικά το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των επερχόμενων πλέι – οφ της Ευρωλίγκα.
Με ξεκάθαρη διάθεση να πιέσει αρκετά τους αντιπάλους του μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Με όπλο την πολύ αποδοτική του άμυνα, που οδήγησε τη Βιλερμπάν σε πολλά εύκολα λάθη οι «ερυθρόλευκοι» που δεν είχαν στην σύνθεσή τους, τον κλινήρη Μουσταφά Φαλ και τον Αϊζάια Κάνααν (σ.σ. που δεν επέστρεψε άμεσα από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε για την γέννηση της κόρης του), από τα πρώτα λεπτά ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, αναδεικνύοντας πτυχές της ποιότητάς τους
Με αιχμές του δόρατος τους Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Γουόκαπ και τον Ταρίκ Μπλακ να συνεισφέρει τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 22-7 στο 9’ και είχε τον απόλυτο έλεγχο δυσκολεύοντας η … ζωή της γαλλικής ομάδας.
Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μια μικρή αντίδραση και μ’ ένα σερί 0-6 μείωσαν σε 22-13 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, την ώρα όπου το μεγάλο πρόβλημα από το πουθενά που προέκυψε για τους Πειραιώτες ήταν τα τρία γρήγορα ατομικά φάουλ του Κώστα Σλούκα.
Στο ξεκίνημα της δεύτερος περιόδου ο Ολυμπιακός με 4 διαδοχικούς πόντους του Μπολομπόι κι ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη ξέφυγε 29-13 στο 12’ όμως ακολούθησε ένα … νεκρό διάστημα πέντε λεπτών, με το οποίο επέτρεψε στους φιλοξενούμενους κυρίως με τον Ντιό κα Φαλ να μειώσουν σε 29-24.
Οι «ερυθρόλευκοι», που έκλεισαν το πρώτο μέρος με το απογοητευτικό ποσοστό 2/15 έξω από την γραμμή των τριών πόντων, βρήκαν σκορ από του εξαιρετικούς Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον Λούντζη πριν πάνε για την ανάπαυλα με το σκορ στο 37-29.
Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Τόμας Γουόκαπ ο Ολυμπιακός ξέφυγε 42-29 στο 22’ . Η άμυνα έσφιξε ακόμη περισσότερο για τους «ερυθρόλευκους», που βρήκαν πόντους από Παπανικολάου, ΜακΚίσικ Λούντζη, Βεζένκοφ, αλλά και τον Κώστα Σλούκα που ξαναπέρασε στο τερέν, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν την τρίτη περίοδο με διαφορά 17 πόντων για το 56-39.

Με τους Λαρεντζάκη, Πίτερς Γουόκαπ και … Πάπας να αναλαμβάνουν δράση ο Ολυμπιακός ξέφυγε 78-53 πριν το τελικό 81-55.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: