Πρώην εφοριακός καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση

Κοινοποίηση:
dikastirio4

Πρώην εφοριακός καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 6 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση ποσού 320.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ Κιλκίς. Η υπόθεση αφορούσε το διάστημα 2011-’13, όταν η κατηγορούμενη, συνταξιούχος πλέον, υπηρετούσε ως προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την έκρινε ένοχη -σε δεύτερο βαθμό- για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, αναγνωρίζοντάς της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Οι δικαστές αποφάσισαν να μετατρέψουν την ποινή προς 3 ευρώ ημερησίως. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών (σ.σ. αντιμετώπιζε και το κακούργημα της απιστίας, που όμως απορρίφθηκε τώρα από την υπεξαίρεση, με βάση νομολογία που έκανε δεκτή το Δικαστήριο). Τότε είχε αφεθεί ελεύθερη, υπό όρους, ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη πλαστογραφούσε -εν αγνοία των υφισταμένων της- τα διπλότυπα είσπραξης τύπου Α’, παραπλανώντας παράλληλα τους φορολογούμενους που κατέβαλαν, ως όφειλαν, τα χρηματικά ποσά. Καθώς, όμως, οι φορολογούμενοι έπαιρναν κανονικά στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό -πάντα κατά το κατηγορητήριο- η ίδια παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά, μη εισάγοντας αυτά στη δημόσια διαχείριση, ενώ εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων. «Προέβαινε αυθαίρετα σε ακύρωση «κλάδεμα» των ανεπικύρωτων διπλοτύπων στη διαδικασία του κλεισίματος του συστήματος TAXISNET ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η έλλειψη των σχετικών χρηματικών ποσών και συνεπώς η τελούμενη υπεξαίρεση», περιγράφεται στο βούλευμα, με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Στην απολογία της, αποδέχθηκε ένα μικρό μέρος της υπεξαίρεσης, αποδίδοντας την εμπλοκή της σε σκευωρία των συναδέλφων της, ενώ διά του συνηγόρου της ανέφερε ότι προέβη σε ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων που εμφανίζονταν ως προϊόν υπεξαίρεσης.

Νωρίτερα, πρώην συνάδελφός της, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «απειλούσε και ειρωνευόταν συναδέλφους της για να κάνει τη δουλειά της, που ήταν η υπεξαίρεση». «Το Τμήμα Εσόδων δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Είχαμε συναδελφική καταπίεση, προσπαθούσε να χειραγωγήσει συναδέλφους για να πετύχει τον σκοπό της», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μαρτυς: απειλούσε και ειρωνευόταν συναδέλφους της για να κάνει τη δουλειά της, που ήταν η υπεξαίρεση. Το Τμήμα Εσόδων δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Είχαμε συναδελφική καταπίεση, προσπαθούσε να χειραγωγήσει συναδέλφους για να πετύχει τον σκοπό της, ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.(Εγω, καταλαβαινω ήδη, τον ψυχολογικό πόλεμο που σας εκανε αυτη η σκρόφα και πόσο δυσκολο ηταν να συνεχιζετε να εργαζεστε και να αποδιδετε τα μεγιστα στην υπηρεσια σας, καθως και ολο αυτο το ψυχολογικο βαρος να το μεταφερετε μετα στο σπιτι και στις οικογενειες σας – μόνν..ο ο δικαστης δεν το καταλαβε.. ή μήπως
    .
    προεδρος δικαστηριου (σκεφτεται..): ναι καλά, σιγα το εγκλημα.. επειδη εκλεψε 320.000 ευρο απο το δημόσιο ταμειο? Σιγα, οι πολιτικοι και οι υπουργοι εχουν κλεψει δισεκατομμυρια και δεν τους εχει ακουμπησει κανεις, για να μην πω τωρα τους εφοπληστες, επιχοιρηματιες, τραπεζικους, καναλαρχες που κλεβουν ασυστολα και δεν πληρωνουν ουτε φορους, δεες, ικα συκα κλπ και, κατι τραγουδισταδες που παιρνουν 300.000 ευρο την βραδυα και δεν δηλωνουν τιποτα… η πτωχη εφοριακος τούς πειραξε..; βαλτε της εκει την μικρότερη των ποινων γιατι μού θυμίζει την μάνα μου (τον πατερα μου, εμενα..) γι αυτο την αγαπαω και συνειδητα αθωωνω και δικαιολογω και τις δικες μου κλεψιες , παρανομιες και αμαρτιες που εχω κανει.
    Αν, ομως, τολμήσει ενας τιμιος πολίτης και δεν πληρωσει το χρεως του στην εφορια των 2000 ευρο, ή την δεη των 1000 ευρο ή το χρεως του στην τραπεζα (μας) των 6000 ευρω τότε θα τιμωρηθεί με το μεγιστο των ποινων θα τον κλεισουμε στη φυλακή θα του κατασχεσουμε την ακινητη περιουσια και θα τον διασυρουμε δημόσια και αν δεν εχει να πληρωσει θα του κρατησουμε την συνταξη του. Γιατι ο νόμος ειναι υπερανω ολων κυριοι(!) Και μόνον ο τιμιος πολίτης οφειλει να δουλευει αγογγυστα και να πληρωνει τούς φεουδαρχικούς και αβασταχτους φορους που ψηφιζουν καθε τρεις και λίγο οι (αγαπημενοι μας) πολιτικοι για να πληρωνόμαστε και να ζουμε πλουσιοπαροχα μόνο εμεις! Οι νομοι (μας) ειναι επιλεκτικου χαρακτηρα. Αθωα η κλεφτρα. ..η επομενη υποθεση παρακαλω την ρυθμισα αυτη
    .
    .
    Οταν με ρώτησαν ΟΙ ….. ποιόν θεωρώ εγω πως ειναι η πρωτη πληγη τής κοινωνίας που οδήγησε ολη την Χωρα σε αυτο τον βουρκο τής ανισορροπιας και τής ανωμαλίας.. ειπα,
    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.___
    ..ουτε το δικαστικο συστημα σαν οργανισμος, ουτε σαν ιντεα, ουτε σαν κτηρια, ουτε γενικά και αοριστα, αλλά ολοι οι δικαστες και οι εισαγγελεις προσωπικά και ονομαστικά ενας ενας._
    …δεν υπάρχει πρότερος εντιμος βιος._ Ειναι δική τους ανισόρροπη εφευρεση για να εχουν μια δικαιολογια όταν δεν εχουν αποδειξεις. Πριν χρονια ειχαν πιασει εναν νοσοκόμο στην αμερικη που ειχε θανατωσει πάνω απο 300 ασθενεις- δεν θυμοταν ουτε και ο ιδιος ποοσους! Οταν τον ρωτησαν γιατι το εκανε απαντησε μόνο αυτο: γιατι δεν με σταματησε κανεις. Νομιζω τού εριξαν 20 χρονακια (για 300 θανατους!)

    – .. …α.. … … …. …
    …….
    ..
    – αν ειναι έτσι, να περιμένω τότε …υ, α, και ψαξε βρες εκεινο το τομάρι … …. … . .
    … ο μεγαλοδικηγορος το συμφερον του κοιταγε και τον δωροδόκησε, ο.. «δικαστής», ποιανού?

Comments are closed.