Πρώην Βουλευτής, σε δημόσια επιστολή του, στις νέες Προέδρους του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, επισημαίνει τον κίνδυνο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος από “μαϊμουδίσια” ψευδώνυμα…

Κοινοποίηση:
quries_2

Δημόσια επιστολή δημοσιεύτηκε σήμερα σε ημερήσια εφημερίδα, από τον πρώην Βουλευτή και Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη, προς τις δύο νέες Προέδρους των Ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας, οι οποίες λόγω της θέσης τους στο Δικαστικό Σώμα, μετέχουν και στη σύνθεση του εκλογοδικείου, το οποίο αναμένεται να εκδώσει το επόμενο χρονικό διάστημα την απόφαση για την ένσταση κατά του “μαϊμού” ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ  (Φράγκου Εμμανουήλ), ο οποίος είναι Ευρωβουλευτής με το κόμμα του Βελόπουλου.

Ο κ. Αϊβαλιώτης, έχει ζήσει τη διαδικασία του εκλογοδικείου από ένσταση που είχε καταθέσει εναντίον του, η γνωστή και μη εξαιρετέα από το χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη, κυρία Αθήνη. Τότε ο κ. Αϊβαλιώτης δικαιώθηκε με το πανηγυρικό 11-0 υπέρ του.. Τώρα, και βλέποντας τον κίνδυνο που υπάρχει με την υπόθεση του “μαϊμού” Φραγκούλη” να ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” και να έχουμε σωρεία ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, απλά επειδή ταιριάζουν τα ονόματά τους με κάποιον επώνυμο και να έχουμε ουσιαστικά παραπλάνηση του εκλογικού σώματος και νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στις κυρίες Αλειφεροπούλου και Σαρπ:

 

“Aξιότιμη κ. Α. Αλειφεροπούλου                                             7.7.2020

Πρόεδρο  του Αρείου Πάγου

Αξιότιμη κ. Μ. Σαρπ

Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας

                                                                         Αξιότιμες κυρίες Πρόεδροι,

Είναι ευτυχής συγκυρία η συνύπαρξη δύο κυριών ως επικεφαλής των δύο κορυφαίων Δικαστηρίων της χώρας μας.

Μαζί με την (επίσης προερχόμενη από το δικαστικό σώμα ) αξιότιμη  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, η Ελλάδα έχει  – για 1η φορά στην ιστορία της- τρεις κυρίες σε τρεις τόσο υψηλές θέσεις.

Παρακαλώ δεχθείτε τα πιο θερμά συγχαρητήρια μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας.

Εχω εκλεγεί δύο φορές βουλευτής με την ψήφο του κόσμου (2007-2012), ενώ έχω προσωπική εμπειρία από την λειτουργία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου( του «Εκλογοδικείου» ,όπως συχνά αναφέρεται) καθώς υπεβλήθη εναντίον μου ένσταση εκλογής το 2007. Η Απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και με δικαίωσε απολύτως, η εισήγηση που υπήρξε ήταν νομικά άψογη και  η απόδοση δικαιοσύνης ήταν υποδειγματική.

Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο πριν λίγες μέρες αναφέρουν ότι εντός του Ιουλίου καλείστε να αντικαταστήσετε τους απελθόντες προκατόχους σας κ.κ. Τσαλαγανίδη και Ράντο( Πρόεδρο του Α.Π. και Πρόεδρο του ΣτΕ, αντιστοίχως) στην Διάσκεψη η οποία θα κρίνει την υπόθεση με τον ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Εμμ.Φράγκο και την χρήση  του όρου  «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ», κάτι  που έγινε με προφανή στόχο να παραπλανηθούν οι ψηφοφόροι και να νομίσουν ότι ήταν υποψήφιος ο γνωστός στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος , ένα ζήτημα για το οποίο οργισμένα έχει αντιδράσει  ο ίδιος ο στρατηγός με δημόσια δήλωσή του . Τελικώς το τρυκ στέφθηκε με επιτυχία και  ο κ. Φράγκος ψηφίστηκε καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κ.κ.Τσαλαγανίδης και Ράντος δεν επιθυμούσαν να είναι στην σύνθεση η οποία θα έκρινε την εισήγηση που υπήρξε και δικαίωνε τον κ. Φράγκο,μια εισήγηση  για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονοι νομικοί προβληματισμοί, όπως έχει αναφερθεί στα ΜΜΕ.

Ο εισηγητής κ. Χοϊμές ορθώς διακρίνει ότι η χρήση του όρου «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» προκάλεσε σύγχυση (έως και παραπλάνηση) των ψηφοφόρων αλλά κρίνει ότι θα πρέπει ο κ.Φράγκος να διατηρήσει την έδρα  αφού δεν μπορεί να ανιχνευθεί η έκταση του επηρεασμού

Όμως  τα γεγονότα απέδειξαν ότι  ακόμη και έμπειροι δημοσιογράφοι σε γνωστές εφημερίδες, επίσημα πρακτορεία ειδήσεων, site κλπ (πχ  η  εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ), η «ΖΟΥΓΚΛΑ» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κ.α.) έχουν παραπλανηθεί και ανέφεραν τον Εμμανουήλ Φράγκο ως «Φράγκο Φραγκούλη» μπλέκοντας τον με τον στρατηγό, πόσο μάλλον οι ψηφοφόροι που είδαν αυτό το όνομα με τον πονηρό προσδιορισμό  σε ευρωψηφοδέλτιο…

Με το θέμα έχω ασχοληθεί δημοσιογραφικά και έχω κατ’επανάληψη επιρρίψει την ευθύνη για όλο αυτό στον αρχηγό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Βελόπουλο, o οποίος προέβη στην προσθήκη του όρου «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» δίπλα στο όνομα του κ. Φράγκου,προκάλεσε σύγχυση και παραπλάνηση στους ψηφοφόρους, φαλκίδευσε το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν προέβη -μετά από όλη αυτή την φασαρία που ακολούθησε- στο αυτονόητο ,  δηλαδή στο να συμβουλεύσει τον φίλο του  κ. Φράγκο να παραιτηθεί, αφού είναι ευδιάκριτη η παραπλάνηση που έλαβε χώρα. Αντίθετα,  αναγκάζει την δικαιοσύνη και κορυφαίους  δικαστές να μπαίνουν σε μια άχαρη διαδικασία. Μάλιστα  ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος  συνεχίζει να μετέχει και προσωπικώς σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργήσει με το τρυκ  καθώς  είναι γνωστή η παρουσία του στον Αρειο Πάγο την ημέρα της εκδίκασης (3/6) επικεφαλής «κλιμακίου» οπαδών του  και λοιπών ακολούθων του  καθώς και το επεισόδιο που δημιούργησε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας σε βάρος του  καθηγητή  κ. Χρυσόγονου  ο οποίος είναι ο δικηγόρος του ενισταμένου  κ. Σάββα Γεωργιάδη.Για το επεισόδιο αυτό έχει μιλήσει ο κ. Χρυσόγονος με αγανάκτηση στα μέσα ενημέρωσης πχ στον Ρ/Σ « METROPOLIS 95.5» της Θεσσαλονίκης και έχουν υπάρξει πολλά σχετικά δημοσιεύματα.

Ο κόσμος αναρωτιέται  – σε περίπτωση που κριθεί από το Δικαστήριο σας  σύννομη η χρήση του «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» από τον κ. Φράγκο – αν θα μπορεί ο καθένας πλέον να μιμείται ονόματα άλλων, να παραπλανά και έτσι  να εκλέγεται .Δεν σας κρύβω ότι το ίδιο σκέφτομαι και εγώ: Είμαι 2ος σε αριθμό ψήφων (μετά τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ)   με σχεδόν 40.000 ανθρώπους να με έχουν τιμήσει σε   Ευρωεκλογές και σκέφτομαι πόσο εύκολο θα είναι πλέον για κάποιον άλλον υποψήφιο  σε άλλο κόμμα με επώνυμο πχ «Αρβαλιώτης» ή παρόμοιο  να βάλει δίπλα στο όνομά του τον ψευδή και παραπλανητικό προσδιορισμό «Αϊβαλιώτης», εξαπατώντας έτσι τους ψηφοφόρους…

Το θέμα της χρήσης του όρου «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς αφού και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Sassoli και η ευρωβουλευτής και η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών κ.  Dolors Montserrat το παρακολουθούν στενά. Μάλιστα ο κ.  Sassoli έχει τοποθετηθεί εγγράφως 2 φορές για το θέμα και περιμένει ενημέρωση από τις Ελληνικές αρχές, ενώ η Ισπανίδα ευρωβουλευτής καλείται να χειριστεί την Προσφυγή που έχει κατατεθεί σχετικά με τον  κ. Φράγκο στην Επιτροπή Αναφορών ( COMMITTEE ON PETITIONS) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της οποίας προϊσταται.

Η επί μακρόν θητεία μου ως στέλεχος της Γενικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η γνώση μου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας  του με κάνουν να είμαι πολύ προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ασύνετη ενέργεια τηςΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πέρσι στις Ευρωεκλογές και τη συνακόλουθη  παραπλάνηση των εκλογέων  που ψήφισαν τον κ. Φράγκο νομίζοντας ότι εκλέγουν τον γνωστό στρατηγό.

Κορυφαία στελέχη  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ βεβαιώνουν ότι ο σημερινός ευρωβουλευτής ήταν  άγνωστος, δεν τον ήξεραν ούτε καν μέσα στο ίδιο το κόμμα  του(!!)και μόνο η προσθήκη του όρου «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» τον  «απογείωσε» από την ανωνυμία στην β΄θέση του ευρωψηφοδελτίου : Η Ενορκη βεβαίωση του αν. Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και άτυπου Δ/ντή του γραφείου του Κ. Βελόπουλου στην Αθήνα , του κ. Θ.Μεχλιζόγλου, είναι χαρακτηριστική, αναλυτική και εύγλωττη για το τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε .

Το επίδικο είναι η σύγχυση και παραπλάνηση η οποία  όντως συνετελέσθη, ορθώς την επισημαίνει  ο εισηγητής κ. Χοϊμές και η κριτική που έχει διατυπωθεί στα ΜΜΕ αφορά το τελικό συμπέρασμα της εισήγησής του

Δεδομένη είναι η  απόλυτη εμπιστοσύνη  προς εσάς , τους κορυφαίους δικαστές της χώρας μας, στους οποίους προσβλέπουν όσοι έχουν κατάφωρα αδικηθεί από την ενέργεια της  ηγεσίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ η οποία  υλοποίησε το «τρυκ» με τον όρο «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ»”.

Με εκτίμηση

                                                                                               Κων/νος Αϊβαλιώτης

                                                                                               Τ.Βουλευτής Β΄Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: