Πρόεδρος των Δανειοληπτών: “Ο πτωχευτικός νόμος δεν έχει καμία σχέση με ευκαιρία, πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος”

Κοινοποίηση:
kritikos

“Δυστυχως ο πτωχευτικός νόμος που διαφημίζεται σαν δεύτερη ευκαιρία, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη διάψευση των ελπίδων του κόσμου, υποστήριξε στον Focus Fm και το Στέφανο Δαμιανίδη ο κος Βαγγέλης Κρητικός, Πρόεδρος των Δανειοληπτών. 

“Δεν έχει καμία σχέση με ευκαιρία. Αυτο που γίνεται είναι μία εξωδικαστική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Βέβαια όσοι έχουν επιχειρήσει να έρθουν σε επαφή  για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, παίρνουν αρνητική απάντηση.Και μετά, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου”.

Ο κος Κρητικός επεσήμανε ότι αφού ο δανειολήπτης καλέσει τον πιστωτή και εκείνος δεν προσέλθει στη διαδικασία του εξωδικαστικού διακανονισμού, διότι δεν υποχρεούται από το νόμο, ανοίγει ο φάκελος και μέσα σε τρεις μήνες, βγαίνει το σπίτι σε πλειστηριασμό.

“Πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος. Εμείς είχαμε ζητήσει και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής  και στις επιτροπές του υπουργείου που συμμετέχουμε, να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον διακανονισμό, διότι προαιρετική συμμετοχή σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους, δεν υπάρχει. Οι μόνοι που ανταποκρίνονται είναι το δημόσιο και ο ΕΦΚΑ , αλλά αυτό είναι άνευ σημασίας, διότι οι 9 στις 10 περιπτώσεις αφορούν funds, εταιρείες ειδικου σκοπού και τράπεζες”.

Αναφορικά με τη “δεύτερη ευκαιρία” ο πρόεδρος των Δανειοληπτων Ελλάδος εξήγησε

“Όταν αποτυγχάνει ο εξωδικαστικός διακανονισμός, δηλώνεις πτώχευση. Για το 90% του κόσμου, πτώχευση σημαίνει απώλεια κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας΄. Το μόνο που σου αφήνουν είναι το κρεβάτι που κοιμάσαι , το τραπέζι της κουζίνας, το ψυγείο και την τηλεόραση, που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης.Μπορούν ακόμα να σου παίρνουν και μέρος του μισθού”.

Ακούστε το ηχητικό:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το ίδιο γίνεται και με τα δικαστήρια του Νόμου Κατσέλη, έχουν εντολή να τα χάνουν οι δανειολήπτες.

  2. Σωστά τα λέι ο κύριος Σπίνος, όλα είναι προσυμφωνημένα με τον τούρκο. Δηλαδή τα funds ανήκουν σε στελέχη της τράπεζας; Σίγουρα θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες. Ο μπούτιας εξασφάλισε στην πουτανοικογένειά του νέο σπίτι, χέστηκε για τον κόσμο. Έφυγε και μακριά, πού θα τον βρουν να διαμαρτυρηθούν όπως κάνουν οι υγειονομικοί με τον Πλεύρη. Σωστά είπε ο κύριος Σπίνος,
    ο νόμος φτιάχτηκε από τους νομικούς των τραπεζών και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Μεγάλη αμαρτία, όπως και η τοκογλυφία, να παίρνεις το σπίτι του φτωχού σε πλειστηριασμό. Ο βρυκόλακας και ο Παπαδημούλης θα τα χτυπήσουν. Ο νόμος που δήθεν προστατεύει τους ιδιοκτήτες είναι απάτη. Για τα θύματα από τις αυτοκτονίες θα δώσουν λόγο στο Θεό οι επίορκοι δικαστές. Κόπτεται το ΣΤΕ για τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα ότι εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τόσοι άνθρωποι που θα βρεθούν στο δρόμο πώς θα προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον;

Comments are closed.