Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Πάμε για καθαρό μαγείρεμα της απόφασης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής»

Κοινοποίηση:
Πρόεδρος ΙΝΚΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιφυλακτικός αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης εμφανίστηκε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

«Δεν είμαστε σύμφωνοι να πάμε σε πιλοτική δικη η οποία έχει να κάνει με άλλους εξωγενείς παράγοντες. Όταν διορίζει η κυβέρνηση την ανώτατη δικαστική εξουσία, από εκεί και πέρα εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος το τι συμβαίνει. Πάμε για καθαρό μαγείρεμα της απόφασης. Μακάρι να πέσω έξω» είπε ο κ. Γιώργος Λεχουρίτης.

«Δεν ενδιαφέρεται η ΔΕΗ για το καλό των Ελλήνων συμπολιτών μας. Αν ενδιαφερόταν, δεν θα υπέκυπτε στον εκβιασμό των υπολοίπων 19 εταιριών παροχής ενέργειας, να εφαρμόσει και αυτή ρήτρα αναπροσαρμογής. Μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα ο ρόλος της ΔΕΗ, έχει καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Προσχηματικά πήγε στον Άρειο Πάγο η ΔΕΗ, για να κερδίσει χρόνο και παράλληλα να θεωρηθεί ότι ο Άρειος Πάγος είναι ένα ανώτατο δικαστήριο που δεν θα έπρεπε να ασχολείται με αυτήν την ιστορία, έχει έναν εντελώς διαφορετικό θεσμό και δεν μπορεί να υποκαθιστά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα Πρωτοδικεία της χώρας», σημείωσε ο ίδιος.

«8 εκατομμύρια συμπολίτες μας αγανακτούν,  ασφυκτιούν με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τι δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση. Ότι έχει φέρει σε απόγνωση όλο αυτόν τον κόσμο νοικοκυριά και επαγγελματίες και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με επιδόματα;» αναρωτήθηκε.

“Τα χειρότερα είναι μπροστά μας” εκτίμησε τονίζοντας ότι: “Πρέπει να ξυπνήσει ο γίγαντας που λέγεται Έλληνας καταναλωτής. Δεν μπορεί να σε κλέβουν και εσύ να τους προσφέρεις και κέρασμα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: