Πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: 35άρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
Καταγραφή1

Ο καιρός θα συνεχίσει να εμφανίζει υψηλές θερμοκρασίες το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά το έντονο κύμα ζέστης αναμένεται να υποχωρήσει, ενώ θα εμφανιστούν σποραδικές βροχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, ο καιρός θα είναι αίθριος Πέμπτη (26/5) και Παρασκευή (27/5), με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 35-34 βαθμούς Κελσίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ θολούρα θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
Παρόλα αυτά, ο καιρός αλλάζει από το βράδυ του Σαββάτου (28/5) και κυρίως από την Κυριακή (29/5), όπου θα εμφανιστούν σποραδικές μπόρες και βροχές στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ενδεικτικά στην Αττική το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 32 βαθμούς, που θα είναι από τις πιο υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα.

Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να συνεχιστεί και τη Δευτέρα (30/5), όπου ενδέχεται να δροσίσει λίγο περισσότερο στις παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες:


Ο καιρός την Πέμπτη
Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Πέμπτη 26 Μαΐου, ότι αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Επίσης, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και σε πεδινά τμήματα. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 37, στην Ήπειρο από 11 έως 33 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: