Πρωτοφανείς εικόνες: Σολομοί “ψήνονται” ζωντανοί μέσα στο νερό λόγω υψηλών θερμοκρασιών [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
SOLOMOI

“Τη ζέστη που αισθανόμαστε εμείς, οι σολομοί τη νιώθουν στο δεκαπλάσιο μέσα σε αυτά τα νερά”.
Όλο και πιο σοκαριστικό είναι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.
Σε βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου απαθανατίζονται σολομοί να πεθαίνουν βασανιστικά μέσα στο νερό εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Τις συγκλονιστικές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ «Columbia Riverkeeper», ενώ προέρχονται από τον ποταμό Κολούμπια, τον μεγαλύτερο στη βορειοδυτική περιοχή του Ειρηνικού της Βόρειας Αμερικής.Οι κόκκινοι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία. Έχουν υποστεί πληγές στο σώμα τους, ενώ έχουν αναπτύξει μύκητες λόγω της έκθεσής τους σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Columbia Riverkeeper, Μπρετ Βαντενχόιβελ, το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να δραπετεύσει από τα «καυτά» νερά τα οποία παρομοίασε με «φλεγόμενο κτίριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του νερού στον ποταμό «άγγιξε» τους 21 βαθμούς Κελσίου. Μια θερμοκρασία η οποία μπορεί να σκοτώσει τα συγκεκριμένα ψάρια αν κολυμπούν σε αυτήν πολλή ώρα.
Ο Βαντενχόιβελ υπογράμμισε μάλιστα πως οι σολομοί έμοιαζαν με άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει Μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών.
«Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Βαντενχόιβελ τόνισε πως οι σολομοί που εμφανίζονται στο δραματικό αυτό βίντεο δεν θα μπορέσουν τελικά να αναπαραχθούν καθώς θα πεθάνουν από τη ζέστη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του πρωτοφανούς (για πολλούς ελέω κλιματικής αλλαγής) καύσωνα που έπληξε τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς (και) στην πανίδα του πλανήτη.
«Τη ζέστη που αισθανόμαστε εμείς, οι σολομοί τη νιώθουν στο δεκαπλάσιο μέσα σε αυτά τα νερά», πρόσθεσε ο Don Sampson από το Northwest Tribal Salmon Alliance.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: