“Προστατεύονται από τον Ιησού”: Μητέρα εξηγεί γιατί αρνείται να εμβολιάσει τα παιδιά της

Κοινοποίηση:
emvolio1100219

Ο εμβολιασμός ή μη των παιδιών είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις. “Φωτιά” στη συζήτηση στα social media έβαλε πρόσφατα μια μητέρα πέντε παιδιών, η οποία δήλωσε ότι αρνείται να τα εμβολιάσει επειδή είναι “προστατευμένα από τον Ιησού”.
“Έχω πέντε παιδιά και δεν θα εμβολιαστούν ποτέ. Είναι προστατευμένα από τον Ιησού γιατί γνωρίζω ότι η πίστη βοηθά να περπατήσεις στο ενάρετο μονοπάτι. Οι ίδιοι άνθρωποι που μου λένε να κάνω τους εμβολιασμούς, υποστηρίζουν ότι ο Θεός δεν δημιούργησε με μαεστρία τον κόσμο” τονίζει η μητέρα σε ανάρτησή της στο facebook.

emvolio100219

Το ποστάρισμα της μητέρας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Αυτό μετά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πριν λίγες μέρες ότι ο μη εμβολιασμός “απειλεί να αντιστρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την αντιμετώπιση των ασθενειών που δεν μπορούν να εμποδιστούν με εμβόλια”.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο εμβολιασμός σώζει από τον θάνατο έως και τρία εκατ. ανθρώπους ετησίως. Ο οργανισμός, ωστόσο, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ιλαρά, που έχει σημειώσει αύξηση 30% στα θανατηφόρα περιστατικά, με 72 παιδιά και ενήλικες να πεθαίνουν πέρσι στην Ευρώπη απ’ αυτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: