Προσοχή στις μετακινήσεις – Πρόστιμα για ανασφάλιστους και εργαζομένους σε αναστολή

Κοινοποίηση:
astynomia-peripoliko-elegxoi-31-3-20

Στις βεβαιώσεις μετακίνησης τύπου Α αναφέρθηκε στην ημερήσια ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς και προανήγγειλε εντατικότερους ελέγχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε περιπτώσεις μετακινήσεων που έχουν προβληματίσει τις Αρχές. Η πρώτη αφορά στις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις τύπου Α εργοδότη, δηλαδή επιχειρήσεων σε άτομα που δεν απασχολούνται σε αυτές. Όπως είπε, στην περίπτωση που κατά την διεξαγωγή σχετικού ελέγχου αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή 10.500 ευρώ πρόστιμο και στον φέροντα την βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. Κάλεσε τις εταιρίες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν ανασταλεί.

Όσοι εργαζόμενοι στα αστικά κέντρα έχουν μόνιμη κατοικία εκτός, δηλαδή σε άλλους νομούς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνοντας χρήση της άδειας τους και μεκινούμενοι προς την μόνιμη κατοικίας τους για τις μέρες του Πάσχα δεν έχουν την δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους, αφού η βεβαίωση εργοδότη αφορά την κίνηση εντός νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας. «Άρα να γνωρίζουν όσοι αποφασίσουν να φύγουν ότι θα μείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πριν δύο μήνες μαζεύανε τα όπλα μας πήραν την καραμπίνα για πιο λόγο τι φοβόντουσαν τι προδοσία έχει γίνει για ένα εμβόλιο με τσιπ που θα έρθει οι θα ξεσηκωθούν οι μετανάστες και θα μας λιντσάρουν κάποιο πρωινό..

Comments are closed.