Προπονητής Ιστιοπλοΐας: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για βιασμό αθλήτριας

Κοινοποίηση:
24dikastiriosfyridyo1-thumb-large-2-thumb-large-3-thumb-large-2-1-1

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η νεαρή Αμαλία που το 2021 κατήγγειλε τον πρώην προπονητή της στην ιστιοπλοία για βιασμό από την ηλικία των 12 ετών.
Την πρωτη υπόθεση #ΜeToo στη χώρα μας μάλιστα, είχε τότε δημοσιοποιήσει η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Πρωτόδικα, ο 40χρονος σήμερα ιστιοπλόος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κατά πλειοψηφία είχε αθωωθεί για την κατηγορία του βιασμού. Ωστόσο, η Εισαγγελεας Εφετών Ιωάννα Τσάλη, είχε ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης κατά πλειοψηφία κι έτσι ο 40χρονος κατηγορούμενος κάθεται εκ νέου στο εδώλιο και για τις δυο κατηγορίες, δηλαδή του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της τότε ανήλικης αθλήτριας και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, οι δικηγόροι της νεαρής Αμαλίας, υπέβαλλαν το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της καταγγέλουσας, με την υπεράσπιση όμως του κατηγορούμενου ιστιοπλόου να διατυπώνει αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου, υποστήριξαν ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της, τη μαρτυρική της κατάθεση.

Ακόμη, ανέφεραν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου, σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στο οποίο η νεαρή Αμαλία εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Για το ντοκιμαντέρ, ρωτήθηκε σχετικά από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ….

Αμαλία: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ, ούτε στα κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ..

Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα…

Τελικώς το δικαστήριο, υιοθετώντας και την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή ακροατήριο στη δικαστική αίθουσα, δημοσιογράφους και κοινό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: