Προειδοποίηση σοκ από τους μετεωρολόγους! Έρχεται “Κόλαση” το καλοκαίρι!

Κοινοποίηση:
1

“Κόλαση” αναμένεται να είναι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των μετεωρολόγων. Ο υδράργυρος μπορεία να φτάσει μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου και καλοκαίρι του… κορωνοϊού να αποτελέσει τους πιο ζεστούς μήνες των τελευταίων 100 χρόνων.


Eίναι σύνηθες στις μέρες μας, δηλαδή λίγο πριν ο Μάιος βγάλει την καλοκαιρινή διάθεση από τις ντουλάπες, να εμφανίζονται σε διάφορα sites ανά τον κόσμο μακροπρόθεσμες μετεωρολογικές προγνώσεις. Οι προγνώσεις που απέχουν τόσο πολύ χρονικά από την περίοδο που εξετάζουν, συνήθως και σε μεγάλο βαθμό δεν επαληθεύονται, άλλοτε πάλι «ακουμπάνε» σε μεγάλο μέρος των καιρικών συνθηκών που πραγματικά επικρατούν.

Για παράδειγμα πέρυσι, ανάλογες μακροπρόθεσμες προγνώσεις έδιναν ψυχρό καλοκαίρι με ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες· δεν έπεσαν και πολύ έξω: Στην Ελλάδα ο υδράργυρος δεν έδειξε καύσωνα και οι βοριάδες έπνεαν ισχυροί επί δυο μήνες τουλάχιστον στα ανατολικά της χώρας.

Εφέτος λοιπόν, εδώ είναι το θέμα, εφέτος οι ειδικοί των μακροσκοπικών καιρικών προγνώσεων κάνουν λόγο για το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων 100 χρόνων! Κι αν δεν μας είχε βάλει στην κατάψυξη της ψυχολογίας ο κορωνοϊός και ο εγκλεισμός ίσως να δυσφορούσαμε από τώρα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών οι κορωνοϊοί χάνουν την ισχύ τους και μεγάλο μέρος της μεταδοτικότητάς τους σε κλίματα ξηρά και ζεστά, τότε αν επαληθευτούν οι προγνώσεις θα πρέπει να πανηγυρίζουμε!

Σύμφωνα με το Weather Met Office, λοιπόν, στο καλοκαίρι που καταφθάνει είναι πιθανό ο υδράργυρος να πετύχει σε πολλές χώρες ρεκόρ ανόδου. Η πρόγνωση βασίζεται σε εκτιμήσεις και παρατηρήσεις των τελευταίων ετών στις οποίες οι μετεωρολόγοι καταγράφουν συνεχείς ανόδους της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πιο καυτή χρονιά μέχρι σήμερα θεωρείται το 2016, όταν κυριάρχησε το φαινόμενο El Niño.

Να θυμίσουμε πως στην Ελλάδα των τελευταίων ετών το πιο θερμό καλοκαίρι καταγράφεται ως εκείνο του 1987 με τον υδράργυρο να φθάνει πάνω από 44°C επί πολλές ημέρες, αναφέρει το Έθνος.Το 1987, ήταν η χρονιά με τον καιρό να έχει… τρελαθεί:
Τον Μάρτιο, στις 9 του μήνα, είχαμε πυκνή και ισχυρή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα τα χιόνια ήταν καθημερινό φαινόμενο στην Αττική! Αυτοί που υποστηρίζουν ότι έναν βαρύ χειμώνα ακολουθεί ένα επίσης βαρύ καλοκαίρι τότε δικαιώθηκαν. Ο καύσωνας του 1987 ήταν εξωπραγματικός! Στις 20 Ιουλίου καταγράφηκε στην Ελευσίνα θερμοκρασία 45°C! Να πούμε ότι το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Ελλάδα έχει καταγραφεί τον Ιούλιο του 1977 στην Ελευσίνα: 48°C!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ας καταφέρουν να κάνουν μια σωστή πρόβλεψη για τις επόμενες 3 μέρες και μετά βλέπουμε για τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις

Comments are closed.