Προειδοποίηση από το CDC: Αν και ηλεκτρονικά δεν παύει να έχουν επικίνδυνη για την υγεία νικοτίνη

Κοινοποίηση:
e-cigs

Ο αριθμός των εφήβων που έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια και περισσότερο από το 80% αυτών των μαθητών μέσης και λυκείου χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC) και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Από το 2014, ήταν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προϊόν καπνίσματος μεταξύ των νέων των ΗΠΑ.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43,6% των μαθητών λυκείου και το 17,2% των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα τον περασμένο μήνα.

Από αυτούς τους μαθητές, το 27,6% του λυκείου και το 8,3% των μαθητών του γυμνασίου παραδέχθηκαν την καθημερινή χρήση. Τα αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαδεδομένα. Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.  Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι καταπολεμούν τη μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης που είναι δημοφιλής στους εφήβους, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έστειλε επιστολή τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, λέγοντας στον κατασκευαστή του Puff Bar ηλεκτρονικά τσιγάρα για να αφαιρέσει τα προϊόντα του από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων γεύσεων όπως Mango, Pink Lemonade και Strawberry.

Οι πιο δημοφιλείς μάρκες περιλαμβάνουν το Puff Bar, το Vuse, το SMOK, το JUUL και το Suorion, με το Puff Bar να είναι το ιδανικό για τους νέους, σύμφωνα με τη μελέτη. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιβράδυνε τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η Karen Hacker, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου CDC για Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας, λέει ότι η χρήση του «παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. “Είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατεύουμε τους νέους από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων”, λέει ο Hacker. Αν και ηλεκτρονικά, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξακολουθούν να περιέχουν νικοτίνη και για την υγεία, οι γνωστικοί και εθιστικοί κίνδυνοι παραμένουν οι ίδιοι. Ο FDA εργάζεται για τρόπους αντιμετώπισης του θέματος. Ο Χάκερ αναφέρει τον ιστότοπο του Εθνικού και Κρατικού Προγράμματος Ελέγχου του Καπνού του CDC ως εκπαιδευτικό πόρο τόσο για τη νεολαία όσο και για τους γονείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: