Προβλημάτισε με την απόδοσή της η Εθνική κόντρα στην Μάλτα (2-2)

Κοινοποίηση:
Εθνική Ομάδα

Ένα πρόσωπο που δεν μας είχε συνηθίσει επί ημερών του Γκουστάβο Πογέτ παρουσίασε η Εθνική ομάδα στο εκτός έδρας φιλικό με την Μάλτα. Σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει στο πλαίσιο του Nations League, η «γαλανόλευκη» εμφανίστηκε ασόβαρη , επιρρεπής στα λάθη και το κυριότερο με έλλειψη σχεδίου και πλάνου. Με το τελικό 2-2 μάλλον να την κολακεύει..
Η Ελλάδα μπορεί να προηγήθηκε με τον Μπακασέτα, αλλά συνολικά είχε κακό πρόσωπο στο φιλικό που διεξήχθη στη Βαλέτα, έβγαλε αμυντικά και δημιουργικά ζητήματα και είδε τους γηπεδούχους να φέρνουν «τούμπα» το σκορ.
Ωστόσο, γλίτωσε με γκολ του Φούντα στο 86ο λεπτό τη φιλική ήττα, με τη συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» να είναι τουλάχιστον προβληματική.
Με την Ουγγαρία παίζει σε νέο φιλικό την Κυριακή η Ελλάδα, με την Ιρλανδία την ίδια ημέρα η Μάλτα .
Με σχήμα 4-2-3-1 κατέβασε την Ελλάδα ο Γκουστάβο Πογέτ. Κάτω από τα δοκάρια επιλέχτηκε ο Πασχαλάκης, με Ρότα δεξιά, Γιαννούλη αριστερά και Τζαβέλα-Χατζηδιάκο στα στόπερ. Στα χαφ Σιώπης, Μάνταλος και ο Μπακασέτας δεκάρι, ενώ στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Χατζηγιοβάνης και Πέλκας. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ιωαννίδης.
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τη Μάλτα να είναι εκείνη που απειλούσε περισσότερο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Μπονγκ έκανε την σέντρα-σουτ, με τον Ντεγκαμπριέλε να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει, δεχόμενος την πίεση από την άμυνα της Εθνικής.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τεουμά έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τις γροθιές. Η Ελλάδα ευτύχησε να προηγηθεί με γκολάρα του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πέλκας έκανε την πάσα και ο 29χρονος με φοβερό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Χατζηγιοβάννης στο 44’ βρήκε και εκείνος δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της Εθνικής ήταν «προβληματική». Έτσι, στο 54′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Ο Γκιγιαμέρ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντιγκαμπριέλε, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία ολιγωρία της ελληνικής άμυνας.
Η Ελλάδα συνέχιζε να μην δείχνει καλό πρόσωπο και στο 65′ η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-1.
Στο 77ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, ενώ στο 86′ η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Κυριακόπουλος έκανε το γέμισμα προς τον Δουβίκα, ενώ η προσωρινή απομάκρυνση έφερε την μπάλα στα πόδια του Φούντα, ο οποίος σκόραρε. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τη νίκη, με τον Φούντα να έχει νέα καλή στιγμή με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ. Όμως το 2-2 έμεινε έως το φινάλε του αγώνα.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέγιο, Μποργκ (80′ Μικάλεφ), Πέπε, Μποργ (46′ Απάπ), Εμπόνγκ (52′ Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80′ Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80′ Κρίστενσεν), Ντιγκαμπριέλε (80΄Σαταριάνο)

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68′ Φούντας), Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα και οι καταστάσεις στην ΕΠΟ τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για την εθνική ομαδα.
    Έχουν ειπωθεί εδώ και αρκετό καιρό τι πρέπει να αλλάξουν.

Comments are closed.