Προβλήματα υγείας: Η κίνηση που διώχνει κάθε αμφιβολία

Κοινοποίηση:
Α1

Η διάγνωση μιας ασθένειας μπορεί να «λυγίσει» τον άνθρωπο, να τον οδηγήσει σε άρνηση και θυμό. Ίσως πάλι, η σωτήρια μέθοδος που του προτείνουν οι γιατροί να οδηγεί αναπόφευκτα σε σοβαρές επιπλοκές. Μπορεί να ισχύει το πρώτο σενάριο ή το τελευταίο. Ενδεχομένως και τα δύο ταυτόχρονα ή και κανένα. Οι λόγοι που ένας άνθρωπος έχει ανάγκη από βεβαιότητα για ό,τι αφορά την υγεία του είναι πολλοί και διάφοροι.

Η δεύτερη ιατρική γνωμάτευση που θα αποτυπώσει ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια την εικόνα ενός περιστατικού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα. Γιατροί από κορυφαίες κλινικές και πανεπιστήμια όλου του κόσμου τη συστήνουν σε διαγνώσεις σοβαρών νοσημάτων όπως οι κακοήθειες, σε επιβεβλημένες χειρουργικές επεμβάσεις και ασαφείς ιατρικές γνωματεύσεις, είτε απλώς για να εξασφαλιστεί η ψυχική ηρεμία του ασθενούς.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, εννιά σχεδόν στους δέκα ασθενείς θα αναζητήσουν τη γνώμη ενός ακόμη γιατρού για το πρόβλημα της υγείας τους και, μάλιστα, η κίνηση αυτή θα έχει θετικά αποτελέσματα για το 66% των περιπτώσεων, οπότε η αρχική διάγνωση θα βελτιωθεί ή θα αντικατασταθεί από μια νέα ακριβέστερη.

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία του ασθενούς, θα φροντίσουν ώστε η πρόσβαση στην τόσο σημαντική δεύτερη ιατρική γνώμη να είναι εύκολη και άμεση. Και μεταξύ εκείνων που νοιάζονται για την υγεία των άλλων, αποδεικνύοντάς το εδώ και 50 χρόνια, κορυφαία θέση κατέχει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρία προσφέρει τη δυνατότητα για «Δεύτερη Ιατρική Γνωμάτευση» με όλα τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέσω συνεργαζόμενης εταιρίας, οι ασφαλισμένοι μπορούν να λάβουν μια επιπλέον ιατρική γνώμη σε περιπτώσεις σοβαρών παθολογικών ασθενειών και περίπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων όπως:

νευρολογικές διαταραχές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις (νόσος Αλτσχάιμερ, άνοια, επιληψία, ανεύρυσμα εγκεφάλου, βιοψίες κ.α.)
καρδιαγγειακές νόσους και επεμβάσεις (βαλβιδοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσος, συγγενείς καρδιοπάθειες, τοποθέτηση βηματοδότη κ.α.)
καλοήθεις όγκοι (αιμαγγείωμα, νευρίνωμα, λίπωμα κ.α.)
κακοήθειες και καρκινικός πόνος
σοβαρά τραύματα και παθήσεις σπονδυλικής στήλης και ορθοπεδικές επεμβάσεις (οσφυαλγία, αυχεναλγία, κατάγματα κ.α.)
σοβαρά εγκαύματα
οφθαλμολογικές παθήσεις (αποκόλληση αμφιβλητροειδούς, γλαύκωμα, καταρράκτης κ.α.)
ακουστικές διαταραχές
αιματολογικές νόσοι (λευχαιμία, απλαστική αναιμία κ.α.)
μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων
διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος (χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, στένωση, συγγενείς δυσπλασίες ουροποιητικού κ.α.)
γυναικολογικές διαταραχές και διαταραχές σχετιζόμενες με τον τοκετό (ενδομητρίωση, συνεχείς αποβολές, συγγενείς ανωμαλίες βρέφους κ.α.)
αναπνευστικές παθήσεις (άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, συγγενείς παθήσεις κ.α.)
διαταραχές και νόσοι του γαστρεντερικού (φλεγμονώδεις παθήσεις όπως νόσος Crohn, παγκρεατίτιδα, ηπατοπάθειες κ.α.)
νοσήματα του συνδετικού ιστού (λύκος, αρθρίτιδα, νόσος Sjorgen κ.α.)
άλλα χρόνια νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, αγγειίτιδα, λοίμωξη HIV κ.α.).
Με την παροχή «Δεύτερη Ιατρική Γνωμάτευση», οι ασφαλισμένοι μπορούν να λάβουν μια εκτίμηση σχετικά με:

την ορθότητα ή μη της αρχικής διάγνωσης
την πληρότητα ή μη της αρχικής διάγνωσης (πιθανή διεξαγωγή συμπληρωματικών εξετάσεων)
την ορθότητα ή μη της αρχικής θεραπευτικής προσέγγισης
άλλες εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή.
Κάλυψη σε δύο μορφές

Για μια ακριβέστερη κατά το δυνατόν δεύτερη ιατρική γνωμάτευση θα χρειαστούν αρκετά έγγραφα, τα οποία μπορεί να μην είναι διαθέσιμα. Έπειτα, κάποιοι ενδεχομένως να ενδιαφέρονται απλώς για μια γενικότερη προσέγγιση σχετικά με το ζήτημα υγείας που τους αφορά. Έτσι, η ΜΙΝΕΤΤΑπροσφέρει την πολύτιμη παροχή μέσα από δύο επιλογές:

το InterConsultation, κατά το οποίο ο ασφαλισμένος δίνει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει (γνωμάτευση γιατρού που τον εξέτασε, αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων, ή και εξιτήριο νοσοκομείου / πρακτικό χειρουργείου αν έχει νοσηλευθεί), τα οποία μεταφράζονται, αναλύονται και αποστέλλονται σε κορυφαίο γιατρό που εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη πάθηση. Ο γιατρός γνωματεύει το περιστατικό και όπου είναι δυνατόν προτείνει και θεραπεία. Η γνωμάτευση του εξειδικευμένου γιατρού μεταφράζεται στα Ελληνικά και παραδίδεται στον ασφαλισμένο, μαζί με σχετική βιβλιογραφία (εφόσον υπάρχει). Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει 12-16 εργάσιμες ημέρες.
το AskTheExpert για τις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος θέλει απλώς να κάνει κάποια ερώτηση ή δεν έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μία πλήρη ανάλυση. Εν προκειμένω, η επικοινωνία γίνεται μέσω τηλεφώνου και η απάντηση δίδεται σε 5-7 εργάσιμες ημέρες. Ο ασφαλισμένος πρέπει να τηλεφωνήσει στη συνεργαζόμενη Εταιρία, να αναφέρει στον γιατρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και, εάν αυτό υπάγεται στις κατηγορίες που καλύπτονται για δεύτερη γνώμη, το περιστατικό καταγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του δικτύου γιατρών για την δεύτερη ιατρική γνώμη. Μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του εκπρόσωπος της συνεργαζόμενης Εταιρίας ώστε να ξεκινήσει η συλλογή των στοιχείων.
Η κάλυψη δεν ενεργοποιείται εύλογα για έκτακτα περιστατικά, καθώς ο επείγων χαρακτήρας τους δεν επιτρέπει τη δυνατότητα συλλογής και ανάλυσης των απαραίτητων στοιχείων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη «Δεύτερη Ιατρική Γνωμάτευση» όπως και τα νοσοκομειακά προγράμματα της MINETTA Ασφαλιστικής, απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρίας 210 9309500.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: