Πρεμιέρα με 6 μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σούμο του Λουτρακίου

Κοινοποίηση:
fegg3434

Με την ελληνική αποστολή αγκαλιά να τραγουδάει και να πανηγυρίζει έξι μετάλλια ξεκίνησαν στο «Γ. Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Σούμο σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες Κ21, Κ23 και Ανδρών-Γυναικών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο με τη συμμετοχή 400 αθλητών από 15 διαφορετικές χώρες.

Την πρώτη ημέρα (Παρασκευή 24/5) ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων- Νεανίδων (Κ21).

Η Ελλάδα είχε πολύ καλή παρουσία πανηγυρίζοντας 6 μετάλλια και καλά πλασαρίσματα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Στα αγόρια στα 70 κ. η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα αργυρό με τον Νικολαΐδη και ένα χάλκινο με τον Καρνάβα.

Στην κατηγορία +100 κ. ο Μιχαηλίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Τζιανακοπούλου στην κατηγορία 70 κιλά.

Διπλή επιτυχία στο ομαδικό για τα ελληνικά χρώματα, αφού τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια η Ελλάδα ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι Μιχαηλίδης, Ισμαήλ, Γκίνης και Κολοσέντας (αγόρια) και οι Τζιανακοπούλου, Ρότσι και Καρτάνου (κορίτσια).

«Η δουλειά της Ομοσπονδίας αποδίδει καρπούς»
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο Γρηγόρης Παπαδόπουλος επεσήμανε:

«Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά. Η δουλειά που γίνεται από την ομοσπονδία -παρά την πρόσφατη ίδρυσή της- αποδίδει καρπούς. Ήδη στην πρώτη ημέρα καταγράψαμε 6 μετάλλια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας. Οργανωτικά η πρώτη μέρα είναι πάντα αναγνωριστική σε ένα τέτοιο event, ωστόσο όλα κύλησαν άψογα χάρη στον προγραμματισμό και την εμπειρία των ανθρώπων της Ομοσπονδίας και έχουμε πάρει ήδη συγχαρητήρια από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο του Λουτρακίου και όλων των ανθρώπων των μαχητικών αθλημάτων να έρθουν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και να γνωρίσουν από κοντά αυτό το όμορφο σύγχρονο άθλημα με ιστορία εκατοντάδων ετών».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Τζιανακόπουλος τόνισε:

«Είμαστε υπερήφανοι ως χώρα που διοργανώνουμε αυτό το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος για την παρουσία μας την πρώτη ημέρα στο Κ21. Κατακτήσαμε 6 μετάλλια και είχαμε ανταγωνιστική εικόνα. Αύριο στο Κ23 το επίπεδο θα είναι ακόμα πιο υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Η διοργάνωση συνεχίζεται αύριο με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων- Νεανίδων (Κ23), ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: