Πρεμιέρα για τα στρατιωτικού τύπου μέτρα: Έντονες οι αντιδράσεις των πολιτών

Κοινοποίηση:
προστιμο ελεγχοι

Πρώτη ημέρα του αυστηρότερου lockdown στην Αττική κάποιοι πολίτες συμμορφώθηκαν αλλά από την άλλη είναι πολλοί και αυτοί που εξακολούθησαν να συνωστίζονται σε δρόμους, σε τράπεζες, στα καταστήματα τηλεφωνίας αλλά και στα μέσα μεταφοράς σαν να ήταν…χτες.

Σε πολλές περιπτώσεις πάντως την ίδια ώρα η αποφυγή του συνωστισμού μοιάζει αδύνατο, τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εικόνα είναι αποκαλυπτική. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει επιλογή θα πουν οι ίδιοι οι επιβάτες.

Στην Πατησίων το μόνο που φαίνεται να έχει lockdown είναι τα ταξί. Οι πελάτες άφαντοι αλλά ο δρόμος γεμάτος ΙΧ.

Ουρές και στα super market

Συνωστισμός και στα σούπερ μάρκετ αφού οι πολίτες για να τσικνίσουν έστω και οικογενειακά έχουν μόνο μία επιλογή με τα νέα μέτρα.

Το κοντινό σούπερ μάρκετ ή κρεοπωλείο που θα συνωστιστούν όλοι αφού η παραδοσιακή βόλτα για ψώνια στην Bαρβάκειο απέχει πάνω απο 2 χιλιόμετρα.

Αντιδράσεις για τις αλλαγές στους κωδικούς 2 & 6

Στους πολίτες τα νέα μέτρα μοιάζουν με ψήσιμο σε σιγανή φωτιά. Οι αντιδράσεις πολλές ιδίως για τον κωδικό 2 που αφορά τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και τον 6 που αφορά τις μετακινήσεις για σωματική άσκηση.

Ο κωδικός «2» για τα ψώνια αφορά πλέον μετακίνηση στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης ή σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων και οι πολίτες διαπιστώνουν από την πρώτη ώρα πρακτικά προβλήματα.

Για το «6» για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Οι αντιδράσεις πολλές από τους κατοίκους της τσιμεντούπολης που αντιδρούν που δεν μπορούν να πάνε σε θάλασσα ή στο βουνό. Οι πιο νέοι γυμνασμένοι από την άλλη κάνουν ορθοπεταλιά για όσο αντέχουν.

Με το νέο μέτρο κόβονται φυσικά και οι βουτιές στην παραλία για όσους κατοίκους του λεκανοπεδίου δεν μένουν σε παραλιακό προάστιο αφού η απόσταση θα είναι πάνω από 2 χιλιόμετρα.

Την ατομική ευθύνη όλων υπενθύμισε ο πρωθυπουργός

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός επεσήμανε πάντως πως ο αγώνας να βγούμε από τα μέτρα θα είναι νικηφόρος μόνο αν η ατομική ευθύνη όλων να τηρούν αποστάσεις, μάσκες και αποφυγή συνωστισμού είναι συνεχής.

Ο ίδιος στην συνέχεια πήγε και στο εμβολιαστικό κέντρο στα Πατήσια για να παρακολουθήσει την πορεία των εμβολιασμών.

 Δεν υποχωρεί ο συνωστισμός στα λεωφορεία

Όλο και περισσότερες είναι οι εικόνες από τον συνωστισμό των πολιτών στα λεωφορεία και γενικότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: