Πρίγκιπας Κάρολος: Φόβοι για την υγεία της βασίλισσας και αυστηρά μέτρα προστασίας

Κοινοποίηση:
elizabeth-charles0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο γιους του, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, είχε ο πρίγκιπας Κάρολος, μόλις έμαθε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post.

Η τελευταία φορά που ο 71χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας, είδε τους δύο γιους του ήταν στις 9 Μαρτίου, όταν η βασιλική οικογένεια μαζί με την 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το «παρών» στη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, στο αββαείο του Ουέστμίνστερ. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εκτελούσαν την τελευταία επίσημη εμφάνιση ως μέλη του σκληρού πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, πριν την ολοκλήρωση του Megxit, στις 31 Μαρτίου.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται τώρα σε αυτοαπομόνωση σε πολυτελή έπαυλη, στη νήσο Βανκούβερ του Καναδά μαζί με τον 10 μηνών γιο τους, Άρτσι. Φίλοι της Αμερικανίδας, πρώην ηθοποιού, αποκάλυψαν πριν μερικές ημέρες στον βρετανικό Τύπο πως η δούκισσα του Σάσεξ έχει επιβάλλει στο προσωπικό της οικογένειας αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής ενώ ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχεί για την υγεία του πατέρα του και της βασίλισσας, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από την πλευρά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά, τον 6χρονο Γεώργιο, την 4χρονη Σάρλοτ και τον σχεδόν 2 ετών, πρίγκιπα Λούις, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη βρετανική πρωτεύουσα των 9 εκατ. κατοίκων, εγκατέλειψαν το παλάτι του Κένσιγκτον και βρίσκονται στην εξοχική τους κατοικία Άμνερ Χολ, στο Νόρφολκ.

Αρνητική στον κορωνοϊό η Καμίλα – Σε αυτοαπομόνωση στη Σκωτία ο Κάρολος και η σύζυγός του

Ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στη βασιλική κατοικία «Μπέρκχολ Χάουζ», στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στο Αμπερντινσάιρ της Σκωτίας. Μαζί του σε αυτοαπομόνωση βρίσκεται και η 72χρονη σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία δεν είναι θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λονδίνο, ο διάδοχος του θρόνου παρουσιάζει μόνο ελαφρά συμπτώματα της νόσου και η υγεία του είναι καλή.

Μετά την ανακοίνωση πως ο πρίγκιπας Κάρολος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, εκπρόσωπος από το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ «είναι καλά στην υγεία της και ακολουθεί όλες τις σχετικές συμβουλές για την προστασία της υγείας της».

Η μονάρχης, που τον Απρίλιο θα γίνει 94 ετών, βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες σε αυτοαπομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ μαζί με τον 98χρονο βασιλικό σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο.

Στο κάστρο του Ουίνδσορ μόνο οκτώ άτομα εργάζονται για την βασίλισσα

Καθώς πριν δύο εβδομάδες εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι αξιωματούχοι των ανακτόρων αποφάσισαν την απομάκρυνση της βασίλισσας, η οποία, λόγω ηλικίας, ανήκει στις «ευπαθείς ομάδες». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ απασχολεί 500 εργαζόμενους ενώ οι λοιπές βασιλικές κατοικίες έχουν λιγότερο προσωπικό και στο κάστρο του Ουίνδσορ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη βασίλισσα και στον πρίγκιπα Φίλιππο μόνο οκτώ εργαζόμενοι.

Η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με την μητέρα του ήταν στις 12 Μαρτίου σε τελετή απονομής βραβείων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Πριν από αυτή την δημόσια εμφάνιση, ο διάδοχος του θρόνου είχε συναντηθεί με πολλά άτομα στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων του και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κλάρενς Χάουζ, «Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων που έφερε εις πέρας, λόγω του δημόσιου ρόλου του τις τελευταίες εβδομάδες».

Μετά το θετικό τεστ στον κορωνοϊό για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, το παλάτι ανησυχεί για την 93χρονη βασίλισσα και τον 98χρονο σύζυγό της, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού θανάτων από κορωνοϊό στις μεγάλες ηλικίες.

Τι έδειξε η «ιχνηλάτηση» των επαφών του πρίγκιπα Κάρολου

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, μετά την θετική διάγνωση για τον διάδοχο, παραμένουν ψύχραιμοι και ευδιάθετοι, όπως αποκάλυψε πηγή από το παλάτι στο περιοδικό People. Ο βρετανικός Τύπος προσπάθησε να «ιχνηλατήσει» τις επαφές του διαδόχου κατά τις τελευταίες 16 ημέρες και βρήκε πως ο Κάρολος παραβρέθηκε σε, τουλάχιστον, έξι δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους.

Πηγή από το παλάτι ανέφερε στον βρετανικό Τύπο πως οι γιατροί εκτιμούν ότι ο διάδοχος του θρόνου είχε μολυνθεί από τον ιό στις 13 Μαρτίου, δηλαδή 24 ώρες μετά την συνάντησή του με την βασίλισσα. Πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν η μονάρχης υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό, όμως, οι προφυλάξεις γύρω από την βασίλισσα είναι αυστηρές. Ακόμα και στα στενά μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή μαζί της. Μάλιστα, η εβδομαδιαία επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, γίνεται πλέον τηλεφωνικά και όχι δια ζώσης, όπως γινόταν, προ κορωνοϊού, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πάντως, αν και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρίγκιπα της Ουαλίας τόνισε ότι παραμένει άγνωστο πώς μολύνθηκε ο Κάρολος, στις 10 Μαρτίου ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας είχε συναντηθεί στο Λονδίνο σε φιλανθρωπική εκδήλωση με τον 62χρονο πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος πρόσφατα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Αλβέρτος σε συνέντευξή του στη γαλλική Nice Matin δήλωσε πως έχει ήπια συμπτώματα και εξακολουθεί να εργάζεται από το γραφείο του, στο παλάτι.

Όπως, φαίνεται, αν και ο Κάρολος, απέφευγε τις χειραψίες στις δημόσιες επαφές του και χρησιμοποιούσε τον χαιρετισμό «namaste», δεν κατάφερε να αποφύγει τον κορωνοϊό, που έχει εξαπλωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 8.227 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 435 νεκρούς μέχρι σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: