“Πρέπει να υπακούσουμε” – Η δήλωση του Ιερώνυμου για τον κορωναϊό και τις εκκλησίες

Κοινοποίηση:
arxiepiskopos-ieronumos

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε απόψε, και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τη Θεία Ευχαριστία, με χρήση παραδείγματος από το παρελθόν, όταν σε παρόμοια κατάσταση στα νησιά Τήνος και Πάρος, προκειμένου να επιβιώσουν, ο τότε Αρχιεπίσκοπος έδωσε ευλογία, παρόλο που ήταν Μεγάλη Εβδομάδα, να μη νηστέψουν για να αντέξουν τις αρρώστιες. Επ’ αυτού, αναφέρθηκε και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, που έζησε ακοινώνητη στην έρημο για πολλά χρόνια και όμως έγινε αγία.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ’ οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί “τη Υπερμάχω”.

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει’», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Αυτοί οι κύριοι …δεν είναι οι δεσπότες του Ιησού Χριστού, αλλά του θεού που σταυρώνει την ανθρωπιά των Ορθοδόξων Χριστιανών.
    Πολλά τα πρόσωπα, μα ένα το πνεύμα που προσκυνούν…
    Αυτό που κρατά την ανθρωπότητα στο σκότος της καρδιάς τους…
    όταν βλέπεις έναν από αυτούς…βλέπεις τον χάρο της ψυχής τους…
    στην καρδιά σου.
    Και είναι αυτοί που σου έκαναν να πιστεύεις πως δεν είσαι Υιός του Υψίστου Θεού, αλλά ένας από μόνος σου μικρός θεός που φοβάσαι τον σατανά και την κακία των άλλων ανθρώπων προς τον εαυτό σου…
    και έτσι το Ένα το Άγιο Πνεύμα της Ελλάδος ….είναι αυτοί οι γενίτσαροι…που κρατούν την βασιλεύουσα σου Ελλάδα μου αντί τον Χριστό…εσένα επάνω στην ξύλινη γνώση του ψεύδους, του φθόνου, και της αμαρτίας στην καρδιά σου.

  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΕΙΟ ΜΑΣΣΟΝΕ ΑΘΕΕ ΤΡΑΓΕ ΙΕΡΩΝΗΜΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ………….ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΗΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΜΑΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ………….

  3. Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράσει την Ελληνική Εκκλησία. Αξίζει μόνο στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.

  4. Ο Ιερώνυμος είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Είναι ο Ιεράρχης εκείνος που έκανε πλάτες στην αριστερά στην εισβολή των εκατοντάδων χιλιάδων Ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Η Ελλαδική εκκλησία με τα χρήματα του κράτους και των πιστών σίτιζε, στέγαζε και φρόντιζε τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες όταν στο Πακιστάν, στην Αίγυπτο και στο Αφγανιστάν δεν έχουν αφήσει όρθια ούτε μία Ορθόδοξη εκκλησία. Όσον τώρα αφορά το Πάσχα θα παρ ακούσω τον δοτό Ιεράρχη και θα πάω να κάνω Ανάσταση στην Ρωσική εκκλησία της Αθήνας.

    1. ΘΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΕΞΩ …….ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?????ΣΤΙΝ ΟΔΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΣ??????

  5. Πράκτορα του κερατά, ντροπή σου, παραιτήσου, κρύψου από τον ιό ρε τράγο γιατι δεν είσαι ιερέας, αλλά από Τον Θεό δε θα κρυφτείς, οικουμενιστή, δε θα γιορτάσουμε το Πάσχα και το μεταφέρατε κατά το δοκούν…
    Μεγαλύτερος μασόνος και από τους μασόνους, χειρότερος από τους άθεους είσαι…
    Έπιασες στο στόμα σου την Αγία Μαρία…
    Εμείς δεν είμαστε άγιοι, παλεύουμε να επιζήσουμε σε αυτόν τον σάπιο κόσμο με τις αρχές μας και τώρα τρώμε πόλεμο και από την ίδια την εκκλησία…
    Ποιος είσαι εσύ ρε που θα μου πεις αν θα μεταλάβω ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ? Συστημικό λαμόγιο… Νηστεύουμε, προσπαθούμε να περάσουμε το στάδιο της Σαρακοστής και μας αγανακτείς εσύ και η ιερά σύνοδος? Πάνω σας το κρίμα αλλά τα ξέρουμε όπως λέγανε και οι άλλοι οι δικοί σας στον Χριστό , πάνω μας το αίμα σου και πάνω στα παιδιά μας… Αλήτη…

  6. Τραβα ψωφα ρε χαμενε…ενα χαμενο κορμι εισαι και τιποτα αλλο..
    Αν ζουσε ο Χριστοδουλος δεν θα τολμουσαν ουτε να το σκεφτουν να κλεισουν τις εκκλησιες

  7. TΡΑΒΑ ΡΕ, ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑ , ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΕΡΟ, Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΡΑΣΑ , ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ , ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ
    ΚΟΡΟΥΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ , ΣΥΝΕΛΘΕ ΓΕΡΟ ,ΔΕΝ Σ’ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!

  8. Εμείς και η πατρώα θρησκεία μας θα κερδίσει. Ίσως και τα ζα ξυπνήσουν και αντιληφθούν πως ο Όργουελ δεν είναι ταινία αλλά πραγματικότητα. Αλλά εσείς πρώτοι θα κριθείτε πουλήσατε θρησκεία, πουλήσατε πατρίδα, πουλήσατε τον ίδιο σας τον εαυτό για 30 αργύρια σύγχρονοι ιούδες.

Comments are closed.