Που θα κάνουν την καραντίνα των τριών ημερών όσοι έρχονται από το εξωτερικό για τα Χριστούγεννα

Κοινοποίηση:
αεροδρομιοο

Δημοσιεύτηκε και επίσημα η απόφαση για την προληπτική καραντίνα των 3 ημερών όσων εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως και 7 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση παρατείνονται οι υφιστάμενες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, ενώ με νέα οδηγία, που τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε τριήμερη υποχρεωτική προληπτική καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, το υποχρεωτικό διάστημα περιορισμού όσων έρχονταν από το εξωτερικό ήταν διάρκειας δέκα ημερών, το οποίο ωστόσο, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, οδηγώντας τελικά σε νέες ανακοινώσεις και στον περιορισμό του διαστήματος αυτού σε τρείς ημέρες.

Όσοι εισέρχονται υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF,δηλαδή σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι ή σε κάποιο ξενοδοχείο για τρεις (3) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Σε περίπτωση ανίχνευσης τους ως θετικοί στον κορονοϊό τότε τα πρόσωπα αυτά υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα ενώ προβλέπεται επίσης, ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν της άφιξή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: