Πονάνε οι ανθέλληνες! Βεβήλωσαν τα γκράφιτι των ηρώων του 1821 – Τι απαντά ο δημιουργός τους «Εύρυτος», για τη «χλεύη των Ελλήνων»

Κοινοποίηση:
Bebilosan--1167467-evritos-696x417

Άγνωστοι βεβήλωσαν γκράφιτι των ηρώων του 1821 που είχε δημιουργήσει σε σημεία της Αθήνας ο καλλιτέχνης «Εύρυτος». Τι απάντησε ο ίδιος μέσα από τις σελίδες του στα social media.

Εδώ και αρκετό καιρό, σε πολλά σημεία της Αθήνας έχουν δημιουργηθεί γκράφιτι που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση και τους ήρωές της.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων ήταν μια καλή αφορμή για τον καλλιτέχνη «Εύρυτο» να δημιουργήσει τις μορφές των ηρώων του 1821 σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ είχε αφιερώσει έργα και σε άλλα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, όπως στους τρεις πεσόντες των Ιμίων, Βλαχάκο, Γιαλοψό και Καραθανάση.

Την Κυριακή (14.02), ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο καλλιτέχνης όσο και αρκετοί που πέρασαν από το σημείο του γκράφιτι με τη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Άγνωστοι είχαν βεβηλώσει το έργο, βάφοντάς του με πράσινη μπογιά και χαλώντας επί της ουσίας την εξαιρετική δημιουργία του «Εύρυτου».

Ο ίδιος έδωσε την απάντησή του μέσα από τα social media. «Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει.

Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Δυστυχως ηταν οπαδικη κινηση.Παρακμη.

  2. Δυστυχως ηταν οπαδικη κινηαη.Παρακμη.

  3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ…ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 18ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ…ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΗΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΝΑΣΤΑΣΗΣ..

  4. Να πάνε οι τουρκοσποροι να ζήσουν στην Τουρκία…..

  5. Τίποτα Αλβανάκια δεύτερης γενιάς θα το κάνανε ή αριστεροί σάπιοι.

  6. Θέμα χρόνου ήτανε να συμβεί με όλη αυτή τη σαβούρα πού κυκλοφορεί στήν Αθήνα…δυστυχώς.

  7. Φοβάμαι μην πετύχω κανέναν, την στιγμή που το κάνει! το ίδιο φοβάται και η γυναίκα, μιας και θα πρέπει να βγάλω 10-15 χρόνια!

  8. Σκουπίδια Αριστεροί , έχουν γεμίσει τους τοίχους όλης της Αθήνας(και όχι μόνο) με ανθελληνικά συνθήματα. Φαντάσματα της νύχτας..

  9. Αναρχικοι ,λαθρο ,ανθελληνες λουγκρες, πολιτικοι,Το 1821 ειναι υπαρκτο μεγαλογεγονος οι ηρωες μας ειχαν πατριδογνωσια και μεγαλη αγαπη για την πατριδα Ζητω το 1821 και εσυ ταγιπ ρουφ ταυγο σου……..””””””’

  10. Οι γεοσκολικες λουγκρες της χώρας, καλά θα κάνουν είναι να λούφα ζουν στο λαγουμη τους, γιατί για κάτι άλλο δεν είναι ικανοί. Ανθέλληνες υπήρχαν, υπάρχουν & θα υπάρχουν! Το ζήτημα είναι να εξοστρακιζονται από την υγιή κοινωνία!!

  11. Ανθρωποι (?) που το μονο που εμαθαν στη ζωη τους, ειναι να μισουν και να καταστρεφουν.

  12. Γιατι ξέρουν……αν ζούσε ο Στρατηγός, δεν θα ζούσαν αυτοί…..εκεί δε θα κάνανε μαγγιες……ενώ σήμερα που δεν υπάρχει τίποτα σε αυτήν την χώρα όλοι νομίζουν κουβαλάνε 40 kg Αρ..δια!! Και μετά να τα μας φωτογραφίες με Στρινγκ….

  13. Ποιων ” Ελληνων ” , αυτοι ειναι σκουπιδια της κοινωνιας, παλιοτομαρα!!!!!!!

  14. Αναρχοκομμουνιστές , βαθιά κομπλεξικοί ανθέλληνες.

  15. Ανθελληνες που τους αφήνουμε να ζουν με τις μλκιες που ψηφίζουμε τόσα χρόνια, δηλαδή τους ανθελληνες.

  16. Οι ίδιες λουγκρες φωνάζουν για την φυσσα την Παυλίνα και την ζακι ω.
    Χίο, μην κόψεις το μήνυμα, αν φοράς παντελόνια.

Comments are closed.