Πολύ δύσκολες ώρες για τον Τζέιμι Όλιβερ

Κοινοποίηση:
5xgs4hfw

Ένα από τα γνωστότερα ονόματα του κλάδου της εστίασης παγκοσμίως, ο Τζέιμι Όλιβερ, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, μια κατάσταση που απειλεί περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του.

Όπως αναφέρει η Guardian, η εταιρεία του, που περιλαμβάνει 23 ιταλικά εστιατόρια, συν τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa στο Λονδίνο και στο αεροδρόμιο του Gatwick, πρόκειται να δοθούν σε διαχειριστές με την KPMG να καλείται να αναλάβει την διαχείρισή της.

«Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Jamie Oliver, ενώ απευθυνόμενος στους πελάτες των καταστημάτων του πρόσθεσε «θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους πελάτες, που μας στήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν χαρά μας να σας εξυπηρετούμε».

Η εταιρεία διαχείρισης KPMG αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με τη Guardian.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο διάσημος σεφ αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ ήδη τον περασμένο χρόνο, είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα.

Η αλυσίδα των καταστημάτων σώθηκε την τελευταία στιγμή από τη χρεοκοπία, με την ενίσχυση του ίδιου του Όλιβερ, ο οποίος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά.

Ο γνωστός σεφ, που έγινε διάσημος μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή The Naked Chef έχτισε μια αυτοκρατορία στην τηλεόραση, τις εκδόσεις και το χώρο εστίασης.

Το 2015, ο Oliver έκλεισε τα Recipease, την αλυσίδα του με είδη κουζίνας που είχε δημιουργήσει. Τον Οκτώβριο του 2017, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, σταμάτησε και η έκδοση του περιοδικού μαγειρικής του. Μόνο πέρυσι η αυτοκρατορία του έχασε σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: