Πολεμικές κραυγές και εμβατήρια κατά των Ελλήνων στο συνέδριο της νεολαίας του Ερντογάν – Προκαλούν από παντού οι Μογγόλοι

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Μέσα σε κλίμα παροξυσμού νεολαίοι του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν με αναφορές σε χώρες και περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο η νεοοθωμανική πολιτική της Άγκυρας.

Από το Ιντλίμπ, το Κασμίρ, την Λιβύη και την Υεμένη έως τα … «νησιά», εννοώντας βεβαίως τα νησιά του Αιγαίου. Στη διάρκεια ομιλίας του Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου προέδρου, οι νεολαίοι σύνεδροι εκστασιασμένοι φώναξαν συνθήματα κραυγάζοντας με παραλλαγές -στα λόγια- τον όρκο των Τούρκων κομάντο, επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο υποβολέας τους: «Είμαστε παντού και πάντοτε. Είμαστε στο Αρακάν … Στην Ιντλίμπ … Στο Κασμίρ … Στην Λιβύη … Στην Υεμένη (…) Είμαστε στα νησιά … Στα νησιά, στα νησιά, στα νησιά».

 

Το περιστατικό καυτηρίασε έντονα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, που δημοσιοποίησε και το προκλητικό βίντεο, με τίτλο: «Στο φως το βίντεο της “ορκωμοσίας” της TUGVA. Ενώ ήταν στο βήμα ο Μπιλάλ Ερντογάν ορκίστηκαν οι “στρατιώτες” της TUGVA».

Το Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας έχει πρόεδρο τον Μπιλάλ Ερντογάν και αποτελείται από σπουδαστές μ΄ έδρα την Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, από τους 571 νεολαίους-συνέδρους δεν συμμετείχε ούτε μία γυναίκα. Αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ μιλούν για «στρατευμένη» νεολαία, στο πλευρό του Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: