Ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα εργασίας 300 ευρώ

Κοινοποίηση:
ευρω

Επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δικαιούνται οι μακροχρόνια (εγγεγραμμένοι) άνεργοι άνω των 5 ετών το οποίο θα δοθεί σε όσους συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Το επίδομα εργασίας θα έχει ως δικαιούχους τους εργαζομένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας την περίοδο που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και ουσιαστικά είναι  το 50% του επιδόματος ανεργίας.

Επίδομα εργασίας 300 ευρώ: Μια από τις πολλές αλλαγές
Αξίζει να σημειωθεί πως καθιερώνεται για πρώτη φορά και συμπεριλαμβάνεται σε μια από τις πολλές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από το τέλος του έτους.

Μια ακόμη αλλαγή αναμένεται να είναι η διαγραφή από το μητρώο της ΔΥΠΑ για δύο χρόνια σε όσους άνεργους πολίτες, αποφασίσουν να μην αποδεχθούν τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας ή πρόγραμμα κατάρτισης.

Σε περίπτωση που ο άνεργος πολίτης επιλεγεί βάση ενός προγράμματος, επικοινωνεί μαζί του ένας εργασιακός σύμβουλος. Έπειτα πραγματοποιείται μια συνάντηση με τον εργοδότη και εφόσον εκείνος δεν προχωρήσει σε συνεργασία μαζί του, τότε ο άνεργος θα συνεχίσει να εισπράττει το επίδομα ανεργίας.

Η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο επιλέγει και πάλι τον εκβιαστικό δρόμο προκειμένου να πετύχει αυτά που έχει στο μυαλό της, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο τους ανέργους της χώρας που παλεύουν με νύχια και με δόντια προκειμένου να βρούνε εργασία υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: