Ποιοι είναι δικαιούχοι των επιταγών κοινωνικού τουρισμού – Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα..

Κοινοποίηση:
Beach

Τον τριπλασιασμό των κονδυλίων για Κοινωνικό Τουρισμό και την αύξηση των ωφελουμένων από 140.000 στους 400.000 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

«Έχουμε το τωρινό πρόγραμμα, το οποίο κανονικά θα έληγε 31 Ιουλίου και τώρα το έχουμε επεκτείνει κατά 3 μήνες. Οπότε θα μπορέσουν αν το χρησιμοποιήσουν και Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο», δήλωσε για τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος προσέθεσε:

«Οπότε 113.000 επιταγές είναι για το τωρινό πρόγραμμα. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όμως την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του Τουρισμού, θα έχουμε τριπλασιασμό των πόρων για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που ξεκινάει 1η Αυγούστου, από 10 στα 30 εκατομμύρια».

Υπό εξέταση η κάλυψη μέρους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

«Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να εκδώσουμε περισσότερες επιταγές από τις 140.000 που εκδίδουμε κανονικά, αλλά θα μπορέσουμε επίσης να το ενισχύσουμε το πρόγραμμα. Για παράδειγμα, εξετάζουμε να καλύψουμε και κάποιο ποσοστό των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Διότι πολλοί δικαιούχοι θέλουν να πάνε στα νησιά, να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές, αλλά το κόστος μετάβασης προφανώς είναι απαγορευτικό», σημείωσε.

Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε πως το ποσό της επιταγής διαφέρει ανάλογα με την περίσταση:

«Εμείς έχουμε μια τιμή προκαθορισμένη, ανά διανυκτέρευση, ανά άτομο, για το ξενοδοχείο που θα διαλέξουν. Αν πας σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, εμείς κανονικά δίνουμε 22 ευρώ ανά άτομο ανά βράδυ. Και υπάρχει μια μικρή συμμετοχή των 5 ευρώ, με πρωινό, για τους δικαιούχους – για αυτούς που συμμετέχουν. Αλλά άμα πάνε σε ένα ξενοδοχείο 4 ή 2 αστέρων, τα ποσά αλλάζουν».

«Το καινούργιο πρόγραμμα ξεκινάει 1η Αυγούστου. Θα δούμε μήπως μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε πιο νωρίς φέτος. Θέλουμε οι αιτήσεις να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου και εξετάζουμε τα εξής: 1) ακτοπλοϊκά 2) να αυξήσουμε τα ποσά που σας ανέφερα – για το κάθε βράδυ, την επιδότηση και 3) να μειώσουμε την ιδιωτική συμμετοχή ή να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Σήμερα μπορείς να πας 5 διανυκτερεύσεις οπουδήποτε στην Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα ακτοπλοϊκά, ώστε ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει και σε αυτά. Αυτός είναι ο σχεδιασμός».

«Όλα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Πληκτρολογώντας ‘’Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ’’. Υπάρχουν εκεί όλες οι πληροφορίες. Ηλεκτρονικά τα πάντα. Παίρνεις έναν αριθμό, τον οποίο δίνεις στο ξενοδοχείο όταν πηγαίνεις, δηλώνονται οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και αυτομάτως βγαίνει το ποσό που θα δώσει ο ΟΑΕΔ», εξήγησε.

Εργαζόμενος, με τουλάχιστον 5 μέρες ασφαλισμένης εργασίας το προηγούμενο έτος ή άνεργος που έχει πάρει επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 3 μήνες ή αν έχει πάρει μητρότητα 50 μέρες, είναι οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη. Δεν υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο. Απλώς η μοριοδότηση σταματάει στα 30.000 ευρώ. Αλλά δίνουμε περισσότερα μόρια για τα παιδιά», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: