Ποια είναι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου που πρότεινε την απαλλαγή της Χρυσής Αυγής

Κοινοποίηση:
1

Αμφιλεγόμενη χαρακτηρίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για το ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του χωρίς να λάβει εντολή από ανώτερους και τα περιστατικά τα οποία χαρακτήρισε «μεμονωμένα», δεν αποδείχθηκαν ως κεντρικός σχεδιασμός:

«Δεν ήταν συντεταγμένοι»
«Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι» αγόρευσε τότε η εισαγγελέας.

Για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων με επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν».

Ποια είναι η Αδαμαντία Οικονόμου
Γεννημένη το 1956, η Αδαμαντία Οικονόμου, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα μπήκε στο σώμα το 1984 και άμεσα προήχθη σε αντεισαγγελέας εφετών. Η κ. Οικονόμου είχε αγορεύσει στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου και ζήτησε την ενοχή του για την συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς», πρόταση που δεν υιοθετήθηκε τελικά από το δικαστήριο.

Οι συνάδελφοι της κάνουν λόγο για οργανωτική και μεθοδική εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Ούτε η κα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ούτε ο κος ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ πρόκειται να προταθούν για Αντιπρόεδροι κόμματος όπως ο γερμανοτραφείς ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, γυιός του ΝΑΖΙΣΤΗ Όθωνα ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ, ούτε για ΠτΔ όπως η Σακελλαροπούλου που εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις του Σόρος για τις Πρέσπες και του Βρούτση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ούτε θα προταθούν για Δικαστές της ΕΕ όπως ο Ράντος που στο ΣτΕ βοήθησε να ξεχειλώσει το χρονικό διάστημα για την απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κ.ο.κ…

  2. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν το λιγότερο για αυτούς.
    Με την απόφαση αυτή ήθελαν να περάσουν στο υποσυνείδητο του Έλληνα ότι κάτσε καλά γιατί ότι ώρα γουστάρουμε σε μπουζουριάζουμε χωρίς να έχεις κάνει το παραμικρό.
    Και το κατάφεραν. Απέραντη σιγή επικρατεί από χτες στους σκεπτόμενους Έλληνες.

  3. Ο εξόφθαλμος θά βάλει τήν αντρειωμένη Ελληνίδα στό στόχατρο καί θά τήν καταδιώξει.Πήγε νά βγάλει αθώους τούς Χραυσαυγίτες;Τό εβραικό λόμπι μαίνεται αφίνιασε καί άφρισε.Ο καταδιωγμός τών Ελλήνων πατριωτών στήν Ελλάδα έχει παλιά παράδοση.Ο απελευθερωτής τής Ελλάδας ο Γέρος τού Μωριά φυλακίστηκε γιατί έδιωξε τούς
    τουρκομογγόλους από τήν Ελλάδα.Ο απόγονος τού Μαυροκορδάτου καί τού Νενέκου ο Κούλης ο γουρλομάτης φυλακίζει τούς Χρυσαυγίτες γιατί δέν θέλουν τούς λαπροπίθηκους.Οι εθνοπροδότες καί οι μειοδοτες οί πρακτορες τού Ερντογάν αλωνίζουν τήν Ελλάδα.Ο εβραίος Χρηστος Ροζάκης-Ροζεστάιν Ομότιμος καθηγητής τού Δημοσίου
    Διεθνούς Δικαίου,σύμβουλος τής κυβέρνη.Τό Καστελόριζο δέν έχει ΑΟΖ.Τούρκικη προπαγάνδα.Θάνος Ντόκας.
    Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας τής κυβέρνησης Μητσοτάκη.Φανατικός φιλότουρκος.Θέλει ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ τού Αιγαίου μέ τούς Τούρκους.Ο Ερντογάν έχει δικό του πράκτορα μέσα στήν Ελληνική κυβέρνηση.
    Γιάννης Λάκων

  4. ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ, ΕΝΑ ΕΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΤΑΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ Γ Ε Ν Ν Α Ι Ο Υ Σ
    ΚΑΙ Ε Ν Τ Ι Μ Ο Υ Σ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…..

  5. Ευτυχως που υπαρχουν ακομα τετοιοι εισαγγελεις που σεβονται τον ευτο τους και το λειτουργημα που ασκουν!!!!!!! Δεν τρεκαθηκε η γυναικα αυτη να προτεινει αθωωση, αν υπηρχαν ακραδαντα στοιχεια περι ενοχης!!!!!!! Δεν υπηρχε τιποτα!!!!!! Και λογικα να το δει κανεις, σιγα να μην ασχοληθηκε ενα ολοκληρο κομμα να βγαλει απο την μεση εναν αγνωστο ασημαντο ραπερ!!!!!!! Απλα το κλεπτικο τοξο περιμενε την ευκαιρια και τους την εδοσε με την πραξη του ο ανοητος ο Ρουπακιας και τους κολησαν την ρετσινια περι εγκληματικης οργανωσης!!!!!! Εβγαλαν αποφαση εχθες ολοι αυτοι πριν αποφανθει το δικαστηριο, ασκοντας τεραστια πιεση στους δικαστες να βγαλουν καταδικαστικη αποφαση, οπως και εγινε!!!!!!!!

  6. Πηγε κοντρα στα συστημικα ΜΜΕ και θα την εξαφανισουν τωρα..

  7. το συνταγματικο τοξο [ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ] και λοιπα υπαλληλακια της νεας ταξης πανηγυριζουν.
    Αλλα εχει ο καιρος γυρισματα, αρρωστημένα παρασιτα.

  8. Είναι δυνατόν να κάτσουν να ασχοληθούν καμιά 20αριά άτομα και βουλευτές να πάρουν το Ρουπακιά τηλέφωνο- να πάει να κάνει τι ??? Να πάει να κάνει έγκλημα και να τους κλείσει μέσα ?? Τους έχετε για ηλίθιους ? Aφού φτύσανε αίμα από το πουθενά να καταφέρουν να κερδίσουν μία θέση στη βουλή.. Να τα γκρεμίσουν όλα για το παιδί αυτό, που έβριζε σε ένα καφενείο. ΔΕΝ ΛΕΩ οτι δεν υπάρχουν ευθύνες – ασφαλώς και υπάρχουν και κάποια άτομα ενεπλάκησαν στο φόνο, αλλά όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος μέσα – ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ?
    Μοιάζει ότι ασκήθηκε ΈΝΤΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ στους δικαστές, κάτι που ΔΕΝ ΤΙΜΑ την Δημοκρατία μας, άμα θέλουμε να λεγόμαστε έτσι…

  9. “Σύμπτωση”: Και ο εφέτης, Χατζησαλάτας, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής για την παραπομπή ή όχι σε δική των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και ο οποίος ήταν κατά της παραπομπής, δεν εισακούστηκε από τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Ήταν η πρώτη και η μοναδική φορά, που δεν πέρασε η πρόταση του επικεφαλής εφέτη-εισηγητή.

  10. Μπα! Υπάρχει δικαστικός που πάει κόντρα στο σύστημα και μάλιστα στην Ελλάδα? Απλά απίστευτο!

  11. Τετοιους ανθρώπους θέλουμε σε αυτήν τη χώρα…..

  12. Η κα Οικονόμου έκανε σωστά και τίμια την δουλειά της. Δεν φοβήθηκε το λαϊκό δικαστήριο, ούτε τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου. Οπως ανάλογα έπραξε και ο εφέτης κος Σαλατας με την απαλακτική εισήγηση. Ντροπή στους δικαστές που εγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια αυτούς τους έντιμους δικαστικούς και έκαναν κουρελόχαρτο την δικαιοσύνη. Σήμερα αποδείχτηκε οτι στην Ελλάδα δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

  13. Πολύ καλά έκανε,αυτή δεν είναι πουλημένη στη νδ και στους εβραίους που θέλουν καταδίκη της Χ.Α επειδή είναι αντισημίτες.Απορώ πώς δεν έγινε ακόμα στόχος της φασιστεράς των τρομοκρατών και δολοφόνων?Κάτι που βέβαια απεύχομαι

  14. Μονδερνα Μπουμπουλινα.
    Μας δινει δυναμη οτι υπαρχουν ακομα ΕΛληνες
    Γιατι οι ηρωες πολεμανε σα τους Ελληνες

  15. η πιο πουλημένη εισαγγελέας όλων των εποχών!!

    1. Ενώ ο Ντογιάκος αγιος. Ασε ρε άνθρωπε, οτι μας βολεύει σαυτή την Ελλαδα πια. Οτι ναναι γιναμε

  16. Ίσως είναι και κάποιοι που ξεφεύγουν από την εγκληματική οργάνωση των Σιωνιστών και των προσκυνημένων στους συμμορίτες Βολευτές που καταδυναστεύουν την ζωή των Ελλήνων εδώ και δεκαετίες.
    Όπως και να έχει θα δικαστούν σύντομα άπαντες με την έναρξη που θα δώσει ο άνθρωπος του Θεού Ερντογάν.-

  17. Τουλάχιστον μία δικαστική λειτουργός είχε το θάρρος να κρίνει αντικειμενικά και με βάσει τη δικογραφία να απορρίψει την άνωθεν πολιτική εντολή για την καταδίκη της ΧΑ και να κάνει την εισήγηση αυτή.
    Το μπράβο και τα συγχαρητήρια για το θάρρος και την εντιμότητα της είναι λίγα λόγια που με τίποτα δεν φτάνουν να εκφράσουν την εκτίμηση που κέρδισε στα μάτια του Λαού.

  18. Να την εχει καλα ο Θεος… με 8 ωρες αγορευσης και με ακραδαντα στοιχεια απεδειξε την αθωωτητα ολων πλην ρουπακια…. Οσο για την Λεπενιωτη αντε και καλη πολιτικη σταδιορομια στο μελλον ως προεδρος της ισλαμοκρατιας.

Comments are closed.