Πογέτ: «Θέλω να δείξουμε τα ίδια στοιχεία»

Κοινοποίηση:
Γκουστάβο Πογέτ

 

Την Κύπρο θα αντιμετωπίσει, στη Λάρνακα, τη νύχτα Σαββάτου (24/9, 21:45) η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής για το Β΄ όμιλο της League C, στο UEFA Nations League.

Ο αγώνας μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο για την Ελλάδα, που με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στη League B, ωστόσο η Εθνική καλείται να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική συνέπειά της επί ημερών Πογέτ και στη συνακόλουθη συλλογή βαθμών, που σημαίνουν κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κι ευρωπαϊκή κατάταξη.

Το ίδιο άλλωστε επισήμανε ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας πως κίνητρο για τη νίκη είναι η συνεχής βελτίωση της ομάδας και η άνοδός στο FIFA Ranking.

Απέναντί του θα βρει έναν προπονητή τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και ως ποδοσφαιριστής, τον Τιμούρ Κετσπάγια. «Ο προπονητής σας ήταν πολύ άτυχος γιατί έπαιζε στην ομάδα που σημείωσα τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία», είπε αστειευόμενος ο Πογέτ.

«Ανυπομονώ να τον δω. Επίσης ήταν στην ΑΕΚ, τη μόνη ομάδα που προπόνησα στην Ελλάδα οπότε έχουμε κοινό παρελθόν. Στον αγώνα τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Ερωτηθείς για το κίνητρο που προσπαθεί να δώσει στους παίκτες του μετά την επίτευξη του στόχου, απάντησε: «Τον Ιούνιο στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι, τώρα να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς και να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking. Είναι ένα ντέρμπι. Όλοι στην Κύπρο μάς περιμένουν και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι ακριβώς. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα της Κύπρου καθώς έχουν νέο προπονητή, νέα τακτική, νέο σύστημα».

 

Αναφορικά με το σχεδιασμό του για τον αυριανό αγώνα, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του: «Δεν θα σας πω πολλά. Συνήθως επικεντρωνόμαστε στο τι κάνουμε εμείς, το καλύτερο που μπορούμε με σεβασμό στον αντίπαλό μας, ιδίως από τη στιγμή που δεν τους ξέρουμε. Ξέραμε την προηγούμενη φορά το σύστημα, το πως παίζουν, τώρα όχι. Δεν επικεντρώνομαι στους παίκτες που λείπουν αλλά σε αυτούς που είναι με την ομάδα για να τους προετοιμάσω το καλύτερο δυνατόν».

 

Όσο για το πώς θα δείξει η Εθνική το πάθος και την ένταση που ζητάει, ελλείψει βαθμολογικού κίνητρου; «Υπάρχει στόχος, η συνεχής βελτίωση. Είναι ένα καλό τεστ για τους ποδοσφαιριστές και το μέλλον τους. Θέλω να δείξουμε τα ίδια στοιχεία, επιθυμία για τη νίκη, να δείξουμε πως είμαστε εκεί για να παίξουμε και να είμαστε εδώ αύριο το βράδυ και να δείξουμε πως η ομάδα μπόρεσε να ανταποκριθεί σε ό,τι και αν έχει απέναντί της».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.