Πλούσιος ή ρακένδυτος: Ο άνθρωπος που πούλησε τα πάντα για να τα παίξει σε μια μπιλιά στη ρουλέτα

Κοινοποίηση:
bmw

Στην ιστορία του τζόγου υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν λογάριασαν τίποτα μπροστά στην… αδρεναλίνη του παιχνιδιού, παίζοντας μυθικά ποσά. Υπάρχουν και αυτές αμετανόητων που έχασαν σταδιακά τεράστιες περιουσίες, μένοντας πανί με πανί μετά την αμείλικτη «τιμωρία» της μπάνκας. Είναι και εκείνες των λίγων συνετών, που κατάφεραν να πλουτίσουν μέσω των καζίνο, χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά για να φέρουν τις πιθανότητες υπέρ τους.
Υπάρχει ωστόσο και μία περίπτωση που δεν έχει ταίρι στα χρονικά. Του ανθρώπου, που πούλησε τα πάντα και έπαιξε όλο το βιός του σε μια μπιλιά.

Η «άρρωστη» ιδέα γεννήθηκε στο κεφάλι του Άγγλου Άσλεϊ Ρέβελ εν μία (εύθυμη), νυκτί υπό την επήρεια μπόλικης μπύρας σε μία παμπ παρέα με φίλους. Ένας εξ’ αυτών χαρακτήρισε εξαιρετικά ιντριγκαδόρικο να παίξει κάποιος ό,τι είχε και δεν είχε σε ένα μόνο γύρισμα της ρουλέτας. Η ιδέα έγινε αποδεκτή με επιδοκιμασίες από την ομήγυρη, αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ένα από αυτά τα καμώματα της νύχτας που βλέπει η μέρα και γελά.

Στο μυαλό του 32χρονου τότε Ρέβελ όμως δεν συνέβαινε το επόμενο πρωί τίποτε το φυσιολογικό. Η σκέψη του είχε αφιερωθεί στην προοπτική να παίξει σε ένα ποντάρισμα αυτό που στη γλώσσα του τζόγου ονομάζεται «all-in».

To παρανοϊκό εγχείρημα δεν είχε να κάνει μόνο με την προσμονή του κέρδους και την εκτόξευση της αδρεναλίνης, αλλά και για την εμπειρία του once in a lifetime. Κοινώς, αυτό που λέμε για την… αλητεία.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια απίθανη εμπειρία. Εκείνη την εποχή δεν ήμουν παντρεμένος, δεν είχα παιδιά και έμενα με τους γονείς μου. “Ήταν τώρα ή ποτέ”». Ο τύπος που φιγουράρει χα…λλλαρός στο καπό της BMW ήταν αποφασισμένος να παίξει κυριολεκτικά τα πάντα κορόνα – γράμματα. Ή για να ακριβολογούμε κόκκινο-μαύρο.

Το πρόβλημα με τον Ρέβελ ήταν ότι δεν είχε πολλά χρήματα για να τζογάρει. Το έλυσε όμως με συνοπτικές διαδικασίες. Πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε για να συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπές ποσό. Πρώτα έγινε μετρητά η BMW που τον μετακινούσε. Πούλησε επίσης ένα ρολόι ρόλεξ, όλο τον εξοπλισμό του γκολφ και κάποια συναισθηματικής αξίας αντικείμενα, όπως τρόπαια σε ποδόσφαιρο και κρίκετ από τα μαθητικά χρόνια του.

Τα «σκότωσε» σε αυτοσχέδιες πλανόδιες δημοπρασίες – τόσο αφοσιωμένος ήταν στο πλάνο του. Εν τέλει πούλησε ακόμα και το… όνομα του, με αντάλλαγμα μια χορηγία από τη διαδικτυακή πλατφόρμα τζόγου, «Blue Square». Ο τρελός Βρετανός θα έφτανε στο Λας Βέγκας για να ποντάρει την περιουσία του ως Ashley Blue Square Revell!

Ήταν άνοιξη του 2004 και το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει ήταν 76.840 λίρες, δηλαδή περίπου 105.000 λίρες με σημερινά δεδομένα (120.000 ευρώ). Τον Απρίλη του έτους ο Ρέβελ έφτασε στο προπύργιο του τζόγου με κάθε επισημότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: