«Πιστέψαμε ότι θα πεθάνουμε όλοι» – Πύρινη «κόλαση» σε διυλιστήριο στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
fwtia-filadelfia

«Έμοιαζε σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα, πίστεψαμε ότι θα πεθαίναμε όλοι», δήλωσαν εργαζόμενοι στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions Inc.

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο γιγαντιαία φωτιά που μαίνεται στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions Inc.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη της πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις και μια τεράστια πύρινη μπάλα εκτοξεύτηκε στον ουρανό, με τη γύρω περιοχή να καλύπτεται από καπνό. Να σημειώσουμε πως η φωτιά ξεκίνησε από μια δεξαμενή βουτανίου.

Το διυλιστήριο αυτό παράγει 335.000 βαρέλια ημερησίως και είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό λειτουργεί μονάδα διύλισης πετρελαίου από το 1870.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας PES έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματισμοί εργαζομένων. Όλοι τους δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Η έκταση της ζημιάς είναι άγνωστη προς το παρόν, όμως φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε μια προηγούμενη πυρκαγιά, πριν από δύο εβδομάδες, σε άλλη μονάδα του ίδιου συγκροτήματος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: