Πιο ενοχλητική από ποτέ η αυτόματη διόρθωση του iPhone – Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα

Κοινοποίηση:
iphone-freepik-1-1200x800

Έχετε παρατηρήσει ότι η αυτόματη διόρθωση (autocorrect) του iPhone έγινε πολύ πιο επιθετική κάποια στιγμή; Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 τον Σεπτέμβριο του 2023, υποσχόμενη «ακόμα πιο ακριβή αυτόματη διόρθωση».

Από τότε πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι, αν μη τι άλλο, η αυτόματη διόρθωση του iPhone είναι πιο ενοχλητική από ποτέ. Υπάρχει μία τεράστια συζήτηση με εκατοντάδες παράπονα στο Reddit. Αν εκνευρίζεστε με τα λάθος αποτελέσματα της αυτόματης διόρθωσης και δεν αντέχετε άλλο, μην ανησυχείτε καθώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε το πρόβλημα.
Κάποιες φορές, πολλοί γράφουν επίτηδες μία λέξη λάθος, προκειμένου να κάνουν ένα λογοπαίγνιο ή ένα αστείο. Ωστόσο η αυτόματη διόρθωση συχνά το «διορθώνει». Αυτό αν γίνεται συχνά μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό. Αλλά μπορείτε να το διορθώσετε αυτό. Κάθε φορά που το iPhone σας διορθώνει κάτι αυτόματα, η λέξη είναι υπογραμμισμένη με μπλε χρώμα. Μπορείτε να πατήσετε τη λέξη για να δείτε τι γράψατε αρχικά και, στη συνέχεια, να πατήσετε αυτό για να το επαναφέρετε.

Αν θεωρείται ότι είναι χρονοβόρο, μην ανησυχείτε – υπάρχει και άλλη μέθοδος. Πάνω από το πληκτρολόγιό σας υπάρχει το πεδίο πρόβλεψης κειμένου. Αν πληκτρολογήσετε μια λέξη που το iPhone σας δεν αναγνωρίζει, θα τη δείτε στην αριστερή πλευρά αυτού του πεδίου, συνήθως σε εισαγωγικά. Μπορείτε να πατήσετε αυτή τη λέξη σε εισαγωγικά για να αποτρέψετε την αυτόματη διόρθωση από το να την αντικαταστήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: