Πιλότοι μας εκμυστηρεύονται: 4+1 λόγοι που το F-35 είναι το αγαπημένο τους μαχητικό!

Κοινοποίηση:
F35Pilot-1140x570

Το F-35, η «αιχμή του δόρατος» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, παρά τα προβλήματα που συνεχίζει να παρουσιάζει θεωρείται το «αγαπημένο» μαχητικό των πιλότων, οι οποίοι του εμπιστεύονται, κυριολεκτικά, τη  ζωή τους.

Πρόσφατα ο στρατηγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και διοικητής της «Air Combat Command» δήλωσε πως τα μαχητικά F-35 είναι ετοιμοπόλεμα, πάρα τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις πολλών πολιτικών και αναλυτών για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μαχητικού. Σύμφωνα, όμως, με τον Αμερικανό στρατιωτικό, την αλήθεια τη γνωρίζουν κυρίως οι πιλότοι που τα κυβερνούν.

Συνολικά μέχρι σήμερα, περίπου 174 Αμερικανοί πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί στην πλοήγηση των συγκεκριμένων μαχητικών. Το Αμερικανικό ερευνητικό ίδρυμα «The Heritage Foundation» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με 31 Αμερικανούς πιλότους και να μάθει την άποψη τους για τα συγκεκριμένα μαχητικά τελευταίας γενιάς. Οι συγκεκριμένοι Αμερικανοί πιλότοι, είναι όλοι τους έμπειροι ιπτάμενοι οι οποίοι έχουν παλαιότερα πλοηγήσει θρυλικά αμερικανικά μαχητικά όπως τα F-15C, F-15E και F-16C, καθώς και F-22.

Μάθετε λοιπόν τι είπαν για τα F-35.

Ακόμα και με τους κατασκευαστικούς περιορισμούς οι οποίοι ελαττώνουν την ταχύτητα ανταπόκρισης και τη δυνατότητα ελιγμού των συγκεκριμένων μαχητικών, οι πιλότοι των F-35, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα επέλεγαν το συγκεκριμένο μαχητικό– στην πλειονότητα των αερομαχιών τους– σε σύγκριση με οτιδήποτε έχουν πιλοτάρει στο παρελθόν. Υπερθεματίζοντας τα παραπάνω, ένας πρώην πιλότος F-15C, ανέφερε, πως σε εκπαιδευτικές αερομαχίες, με το F-35 είχε σχεδόν πάντα το «πάνω χέρι».

Επιπλέον, τρεις πρώην εκπαιδευτές F-16, ανέφεραν, πως το F-35 μπορεί να ανιχνεύσει και να εξουδετερώσει με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία σε άλλη περίπτωση θα χρειάζονταν περισσότερα από ένα συμβατικά μαχητικά για την εξολόθρευση τους. «Κάνει δουλειά για δύο, ίσως και τρία μαχητικά στον αέρα και αυτό είναι μοναδικό» λένε χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά την ώρα που δεν έχουν αξιοποιηθεί όλα τα ποιοτικά stealth χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Το μέλλον λοιπόν φαντάζει λαμπρό για τους πιλότους της USAF.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας πιλότος των θρυλικών A-10 χαρακτήρισε τις δυνατότητες που προσφέρει το F-35 «απίστευτες», «δεν μοιάζει με τίποτα άλλο, ξεχωρίζει και δικαίως καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά! Τα stealth χαρακτηριστικά του μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους. Πραγματικά λύνει τα χέρια στους πιλότους».

Τέλος, σύμφωνα με τον αναλυτή του National Interest, σε πλήρη παραγωγή, τα F-35, εκτιμάται ότι θα κοστίζουν λιγότερο από αεροσκάφη τέταρτης plus γενιάς όπως τα Eurofighter Typhoon, τα γαλλικά Rafale, και τα F-15K Strike Eagle! Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς πιλότους το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ποιοτικά ανώτερο των ανταγωνιστών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις  τόσο αέρος-εδάφους όσο και σε αερομαχίες.

Πηγή: The National Interest

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν θα πιλοτάρουν το Ρωσσικό SU-35 θα αλλάξουν γνώμη.

  2. Χτες η αμερικανη πηραν αποφαση να συνεχισουν να φτιαχνουν κομματια του F-35 στην τουρκια για αλλα δυο χρονια.

    Και ενα καλο νεο η wolkswagen ανεβαλε την επενδυση 1δισ για εργοστασιο στην τουρκια.

Comments are closed.