Πιερρακάκης: “Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα”

Κοινοποίηση:
Πιερρακάκης

«Δεν θα μπει κόφτης στα SMS» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης.

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει αύξηση 13% στα μηνύματα λόγω ανοίγματος της αγοράς, με τα SMS που στέλνονται κάθε εβδομάδα να αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια.

Ψώνια με… «κλεψύδρα»;
Η κατάχρηση των 2 ωρών που επιτρέπονται για τα ψώνια των καταναλωτών με διαδοχικά SMS στο 13033 προβληματίζει το Μαξίμου και συζητείται έντονα πώς θα μπορούσε αυτό να περιχαρακωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει η πλατφόρμα e-katanalotis.

Με ειδική εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει ο πολίτης στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά θα υπάρχει «κλεψύδρα», προκειμένου να μην ξεπερνά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο. Συνεπώς, αν ξεπερνά τις 2 ώρες και ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφόσον αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες. Και δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη μελετώνται, όπως και ο «κόφτης» στα SMS, ο οποίος όμως σκοντάφτει στα προσωπικά δεδομένα, τα οποία το υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης δεν κρατά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ SMS!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΑΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΒΟΛΤΑ!!! ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΡΛΑΘΕΙ…ΕΓΩ ΣΒΗΝΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΑΛΛΟ…ΜΝΜ ΗΘΕΛΑΝ ΜΝΜ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΒΛΑΚΕΣ!!!

    1. εσυ εισαι μαλακας που στελνεις μυνημα για να κυκλοφορεις……

  2. Θα μας δώσουν και τσάμπα smartphones???
    Και τσάμπα ίντερνετ παντού, σαν το ΣΑΜΑΡΑ μας;;;
    ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΜΟΣ MAΣ YΠOXPEΩNEI NA EXOYME ΣTHN KATOXH MAΣ, EΣTΩ ΣYΣKEYH AΠΛOY KINHTOY!!
    ΠANΑXPHΣTOI XAPTOΓIAKAΔEΣ!!! HΛIΘIOI!!!!!!

  3. Τελικά το Ηarvard βγάζει “άπαιχτους” Μ@λάκες!

Comments are closed.